dinsdag 11 juli 2017

Hello Food Festival

Het jongste Food F(r)es(h)tival van dit jaar! Tussen de appel- en perenbomen vierde HelloFresh afgelopen weekend haar 5 jarige bestaan. Het Hello Food Festival vond plaats op het Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Tijdens het verjaardagsfeestje van de maaltijdboxleverancier op 2 juli kon je genieten van samen koken, lekker eten en drinken en live-muziek en wij waren erbij!

Op het festival terrein stonden diverse keukens op wielen waar de heerlijkste geuren omheen hingen. Gezinnen liepen langzaam langs de foodtrucks terwijl de DJ vrolijke deuntjes speelde in zijn rijdende DJ-booth. Foodtrucks van de Bieterbal, Da Via Portare, Wrap ‘n Rolling, Brandt & Levie worsten en Ta Quero Mucho stonden her en der geparkeerd en serveerden hun specialiteiten. Op de foodmarkt stonden kraampjes met leveranciers van HelloFresh, zoals Liquido d'Oro olijfolie en Blije Kip Eieren, die enthousiast meer vertelden over hun producten en de samenwerking met HelloFresh. Andere mensen namen in kleine groepjes deel aan een van de verschillende workshops die er waren, zoals het maken van ijs, een wijnproeverij of het bakken van appeltaart met Hidde de Brabander. Ook aan de allerkleinsten was gedacht. Speciaal voor kinderen was er een vergeten-groenten-bingo en konden zij zelf een tasje of koksmuts bestempelen met groenten en fruit. Dit alles bij elkaar zorgde voor een geweldig leuke sfeer op landgoed de Olmenhorst.

Brunch tussen de appel- en perenbomen
De ochtend begonnen wij met de openingsbrunch van het festival. Samen met mijn zusje schoof ik aan bij een prachtig gedekte tafel tussen de appel- en perenbomen. Een geweldig locatie! Na een kort openingspraatje over het 5-jarig bestaan van HelloFresh konden we genieten van een mega lekkere brunch. De catering voor de brunch was geregeld door HelloFresh, in samenwerking met Vuur & Vlam en de gerechtjes die zij op tafel zetten, waren een feest voor het oog en voor de smaakpapillen. Wat denk je van een rainbow trifle van kokosyoghurt met mango, framboos & blauwe bes met een crunchy laagje van homemade granola, zoete aardappeltaartjes met havermout, bataat en anijs of vijgennoten-broodjes met Olmenhorst chevre, wildpluk en oostindische kers. Ook met mij, ik eet sinds kort vegan, is er rekening gehouden. Ik genoot van een tuinerwtjesspread op een speltcracker en een no-bake cheesecake van kokosroom en citroen met een bodem van crunchy boekweit.  Ondertussen werd er een vrolijk deuntje gespeeld, hoorden we de vogeltjes om ons heen kwetteren en brak ook nog eens de zon door. Geluksmomentje! Na de brunch was het tijd om het festivalterrein te verkennen.


Hello Food Festival
Tijdens het Hello Food festival waren er meerdere workshops waar je aan deel kon nemen. Zo kon je meeluisteren tijdens het inspirerende verhaal van de worstenmakers Brandt & Levie, wijnproeven met de meisjes van Wijn, oesters slurpen of ijs maken met stikstof met Glacier Fou. Wij kozen voor ijs maken met stikstof, omdat we dol zijn op ijs. Tijdens de workshop werd er uitgelegd dat met behulp van stikstof, wat -192 graden is, ijs wordt gemaakt. Vet! De basis bestaat uit een halve banaan, twee stuks fruit en wat vloeistof. Wij gebruikten een meloen, abrikozen, verse munt, rode bietenpoeder, wat citroensap en appelsap. Eerst wordt het in een blender geblend tot een gladde massa en vervolgens in een beslagkom waar stikstof aan toe wordt gevoegd, gemengd tot sorbetijs. Onwijs lekker! Wij deelden ons ijsje met de muzikanten, want we hadden ruim 12 bollen gemaakt!


Hierna besloten we om nog wat rond te struinen over de markt en kwamen wij de dames van Lady Lemonade tegen. Hier konden kids (en ik en Shannen) een tasje of een koksmuts bestempelen met groenten en fruit. Kijk hoe een leuk tasje wij gemaakt hebben! Die ga ik voortaan gebruiken als boodschappentas. Ik houd van mensen die met enthousiasme over hun passie kunnen vertellen en ik heb leuke gesprekken gehad met de leverancier van Blije Kip eieren over de leefomstandigheden van kippen in Nederland en vele andere. We hebben heerlijk gesnoept van de kokosmakronen van Madame Cocos en meegekeken met de vergeten-groenten-bingo. Ondertussen genoot Shannen van een Margarita van Da Via Portare, die vers in een rijdende steenoven werd gebakken. Lekker! 


Een geslaagd verjaardagsfeestje!
Ondanks dat het de eerste editie van het festival was, was er een gemengd publiek van jong en oud. Kinderen speelden in de speeltuin terwijl de ouders onder het genot van een hapje en drankje toezicht hielden vanonder het grote overdekte terras of op de loungebanken in de zon. Anderen namen deel aan een workshop of lieten zich meevoeren met de verhalen van één van de leveranciers van HelloFresh. Leuk om de verhalen te horen van de verschillende leveranciers die vol trots over hun producten vertellen. Een onwijs leuke manier om kennis te maken met de mensen die HelloFresh mogelijk maken en ondertussen te genieten van al het heerlijks wat de foodtrucks te bieden hadden. Het knusse festival tussen de appel- en perenbomen op Landgoed Olmenhorst was wat ons betreft een geslaagd verjaardagsfeestje!

HelloFresh viert haar verjaardag ook met jou! Met de kortingscode 'FLEX7TY' (geldig t/m 31 juli 2017) krijg je maar liefst €25,00 korting bij bestelling van jouw eerste box! 

Liefs,

Robin

Dit artikel is in samenwerking met HelloFresh.Geen opmerkingen:

Een reactie posten