woensdag 1 maart 2017

Gezond ontbijtje: Carrot cake havermout met mandarijn

Ook hier in Cyprus (waar ik nu alweer bijna meer dan een maand zit) ontbijt ik graag met havermout. Het is gezond, makkelijk én lekker. Het is natuurlijk wel leuk om af toe te variëren en niet alleen maar havermout met appel, kaneel en rozijntjes te eten of met cacao en frambozen. Deze keer heb ik wortel verwerkt in het ontbijtje zodat je ongemerkt 's ochtends al wat groenten naar binnen krijgt. Heerlijke combinatie met mandarijntjes en speculaaskruiden. Het is echt net alsof je een carrot cake eet, zoo lekker!







NODIG (voor 1 persoon):

  • 200 ml amandelmelk
  • 50 gram havermout
  • 1 el krenten/rozijntjes
  • 50 gram geraspte wortel
  • 1 of 2 mandarijntjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
HOE:
  • Doe de amandelmelk en de havermout in een pannetje en breng aan de kook.
  • Voeg wanneer het kookt de geraspte wortel, rozijntjes, kaneel en speculaaskruiden toe en verwarm nog een paar minuutjes mee op een laag vuur.
  • Giet de havermout in een weckpotje (of schaaltje) en garneer met partjes mandarijn en een 'plukje' geraspte wortel
  • Geniet van dit heerlijke verwarmende ontbijtje!
Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen