Forel is eigenlijk één van mijn lievelingsvissen. Heerlijk met kruiden uit de oven, door de salade of als een borrelhapje in combinatie met pompoen en zoete aardappel. (Foodie Marjan)
In het recept maak ik gebruik van Garam Masala in plaats van kerrie, een typisch Indiaas specerijenmengsel wat letterlijk 'heet mengsel' betekent en verwarmende kruiden zoals: gember, kaneel en komijn bevat. Het is een super lekker hapje wat ik zeker vaker ga serveren! Ik had best veel van de spread over en deze is ook heerlijk om als broodbeleg te gebruiken.
Nodig (voor 15 toastjes):
- 150 gram zoete aardappel
- 150 gram pompoen
- 75 gram gerookte forelfilet
- 2 theelepels Garam Masala
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Cupjes of toastjes naar keuze (ik gebruikte de crackers van BioToday)
- zout /peper
HOE:
- Schil de zoete aardappel en pompoen en snijd in blokjes. Kook de ze in ongeveer 15-20 minuten gaar in een laag water met een snuf zout.
- Giet af en laat even afkoelen.
- Prak de pompen en zoete aardappel fijn samen met 2 eetlepels Griekse Yoghurt .
- Voeg 2 theelepels Garam Masala toe en maak op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar heen. Proef ondertussen of je puree goed op smaak is.
- Verdeel de puree over de toastjes. Snijd kleine stukjes forelfilet af. Tip: Het staat leuk om niet een stukje forel op het toastje te leggen, maar het door midden te snijden en over elkaar heen te leggen.
- Garneer met wat verse kruiden.
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten