donderdag 9 februari 2017

Guilty pleasure: Tiramisu

Pasta's, pizza, lasagne's, gelato en tiramisu. Van Italiaans eten kunnen wij geen genoeg krijgen. Het land, de mensen, de cultuur. Wij wanen ons maar al te graag in het Italiaanse leven. Ons kun je echt wakker maken voor de Italiaanse keuken, maar... vooral ook de Italiaanse toetjes. De klassieker tiramisu mag natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje met guilty pleasures. De naam tiramisu betekent letterlijk trek mij omhoog, wat inhoudt maak me blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen. Of dit gezond is breng ik ter twijfel maar blij wordt je er zeker van!





NODIG (voor 10 personen):

  • 5 grote eieren, gesplitst
  • 4 eetlepels (kokosbloesem)suiker
  • 500 gram mascarpone
  • merg van 1 vanillestokje
  • 300 ml sterke espresso
  • 200 gram lange vingers
  • 1 el cacaopoeder
  • evt: 3 el marsala of amaretto

HOE:

  • Klop in een grote, schone kom de eiwitten stijf (met een mixer of met de hand). Houd het eiwitschuim apart.
  • Klop in een andere kom de eidooiers en suiker tot een licht en romig mengsel en voeg dan 100 gram mascarpone en het vanillemerg toe. Mix er een glad mengsel van en voeg al kloppend geleidelijk de rest van de mascarpone toe, tot je een gelijkmatig mengsel hebt. 
  • Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwitschuim erdoor.
  • Schenk de koffie en marsala/amaretto in een ondiepe kom. Doop 8-10 van de lange vingers een voor een in de vloeistof. Leg ze naast elkaar op de bodem schaal (inhoud 2 liter).
  • Verdeel hierover een derde van het mascarponemengsel. Maak vervolgens nog twee dezelfde lagen van geweekte lange vingers en mascarponemengsel.
  • Bestuif de bovenkant met cacao en laat de tiramisu voor het serveren minstens 1 uur opstijven in de koelkast. 
Buon appetito!


Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen