NODIG (voor 4 personen):
- 25 kerstrostomaatjes
- 2 courgettes
De pistou:
- 7 eetlepels extra virgine olijfolie
- 2 grote of 3 kleine tenen knoflook
- 20 gram basilicum
- 80 gram kaas (40 gram Pecorino en 40 gram Parmigiano Reggiano)
- Zwarte peper en zeezout
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg de tomaatjes met takjes en al op een bakplaat of in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
- Meng de olijfolie met de tenen knoflook en fijngesneden basilicum. Breng verder op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Schenk dit mengsel voorzichtig over de tomaatjes.
- Bak de tomaatjes 20 minuten in de oven totdat de velletjes open springen en de tomaatjes al een beetje beginnen te verschrompelen.
- Maak de basilicumpistou door de olijfolie, knoflook, basilicum, kaas, peper en zeezout in een hakmachine te stoppen. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als de pistou te dik is.
- Maak de courgetteslierten met een julienne snijder of spiralizer.
- Verwarm de basilicumpistou kort in een klein pannetje of laag vuur. Verwarm ook de courgetteslierten kort met een klein beetje olie in een wok. Let op: niet te lang, want dan wordt de courgetti heel waterig. Laat eventueel uitlekken in een vergiet.
- Meng de verwarmde basilicumpistou met de courgettislierten.
- Verdeel de pasta over de borden en leg een trosje van ongeveer 5 of 6 tomaatjes op de courgetti.
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino en garneer met een basilicumblaadje.
Liefs,
Robin
Dit ziet er super lekker uit! Ik ga dit recept snel eens uitproberen. Mooie foto!
BeantwoordenVerwijderenHoi Mariska, het is inderdaad heerlijk! Bedankt! :)
Verwijderen