NODIG:
- 500 gram champignons
- 1 citroen
- 2 knoflooktenen
- 4 eetlepels verse gehakte peterselie
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
HOE:
- Borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes eraf. Hele grote champignons kun je in vieren snijden.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan. Pers de tenen knoflook uit en fruit 30 seconden.
- Voeg de champignons toe en draai het vuur hoog. Roer de champignons regelmatig om totdat alle olie uit de pan is opgezogen.
- Zet het vuur laag en wacht tot de champignons vocht vrij laten. Draai het vuur dan weer hoog en bak ze ongeveer 4 tot vijf minuten op hoog vuur toch het vocht verdampt is.
- Spoel de citroen goed af en snijd in 8 partjes. Knijp een partje uit boven de pan en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Snijd de peterselie fijn. Doe de peterselie in de pan en bak deze kort mee om laag vuur.
- Schep de champignons samen met het kookvocht in een schaal en serveer met de citroenpartjes.
Liefs,
Robin
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten