zaterdag 17 december 2016

Italiaans Kerstmenu

Het is alweer bijna kerst en dit beseffen wij eigenlijk totaal niet. De tijd gaat zoooo snel. Over iets meer dan een maand vertrek ik (Naomi) al weer voor een halfjaar naar het buitenland voor mijn minor. Ik kan niet geloven dat het al bijna zover is! Maar eerst nog de feestdagen natuurlijk. Een kerstmenu op onze blog mag natuurlijk niet ontbreken. Wij zijn echt dol op de Italiaanse keuken en beginnen daarom vandaag met een Italiaans kerstmenu. Een keer wat anders dan de standaard typische kerst recepten. Met deze recepten laat je jouw gasten zeker smullen!







Amuse - Bruschetta's met tomaat


Een eenvoudige, maar ontzettend lekkere bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook als amuse. Voor deze amuse gebruiken wij de oljifolie van Liquido D'oro. Deze biologische olijfolie komt van olijfgaarden uit Italië en zijn gemaakt door boeren die met kennis, plezier en respect voor moeder natuur hun producten maken. Alle boeren geven hun bomen de ruimte. Meer dan dat je normaal gesproken op een olijfgaard ziet. De oliën worden gebruikt door een aantal toprestaurants en chefs over de hele wereld. Wij zijn echt fan, want deze olijfolie is uniek! Het recept voor de bruschetta vind je hier 

Voorgerecht - Tomaat-vijg Soep


Deze zoete tomatensoep hebben wij bereid tijdens onze kookworkshop op Ibiza. Hij viel gelijk in de smaak bij de deelnemers. Het is een volle door vijgen gezoete tomatensoep vol verwarmende specerijen zoals kaneel en gember. Vijgen bevatten veel gezonde vitamines en mineralen en veel vezels. Zo bevat een vijg kalium, calcium, mangaan en verschillende B vitamines. Een leuke manier om vijgen eens op een andere manier te verwerken is door ze in deze soep te gebruiken! Het recept van de vijgensoep vind je hier. 

Hoofdgerecht - Ossobuco alla Milanese


Bot met een gat erin, zo luidt de letterlijke vertaling van ossobuco. Als hoofdingrediënt voor dit Milanese gerecht worden kalfsschenkels gebruikt. Deze schenkels worden gebraden met veel Italiaanse kruiden en knoflook, hierdoor krijgt het vlees een typisch Italiaanse smaak. De schenkels worden met onder andere uien, wortel en bleekselderij gestoofd. Als bijgerecht wordt vaak risotto geserveerd. Door de hoge prijs van kalfsschenkel is dit een wat exclusiever Italiaans gerecht. Een mooi gerecht voor tijdens het kerstdiner.   Het recept vind je hier

Nagerecht - Kaneel panna cotta met karamelsaus en bastogne


 Panna cotta, letterlijk: gekookte room, is een Italiaans nagerecht uit de regio Piëmont. De basis van dit smakelijke dessert is room, melk, suiker en gelatine.  Wij kozen voor een panna cotta met verwarmende kruiden als kaneel in combinatie met het frisse van sinaasappel. Een echte winterse panna cotta en heerlijk als toetje bij dit kerstmenu. Het recept vind je hier

Volgende week delen we nog een kerstmenu met jullie.  Voor nu een fijn weekend!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen