vrijdag 16 december 2016

Review: Hello Fresh Kerstbox

De kerst komt er weer aan en dat betekent weer een periode vol kookstress. 'Wat zet ik dit jaar op tafel?', 'Hoe kan ik mijn gasten verrassen met een spannend kerstmenu?' Ook bij ons is soms de inspiratie even op. Om het ons en andere mensen gemakkelijk te maken en de kookstress te verkleinen introduceert Hello Fresh speciaal voor de feestdagen vier verschillende Kerstboxen met meerdere gangen. De recepten zijn eenvoudig te bereiden en bestaan uit verse ingrediënten. De boxen zijn eenmalig te bestellen, je hebt hier geen lidmaatschap voor nodig. Wij hebben de Veggie Box uitgetest en in deze review delen wij onze ervaringen met de Hello Fresh Kerstbox.
Een kerst zonder stress

Hoe fijn klinkt dat, een kerst zonder stress. Niet meer nadenken over een uitgebreid kerstmenu, maar toch iets heerlijks en verrassends op tafel zetten. Met de Hello Fresh Kerstboxen is dit mogelijk! Alles wat je nodig hebt, wordt bij je thuis bezorgd op een moment dat het jou goed uitkomt. Zo hoef je de deur niet uit om boodschappen te doen én hoef je niet lang na te denken over wat je op tafel gaat zetten. Daardoor heb je meer tijd om te genieten in deze kerstperiode.


Vier varianten

Er zijn dit jaar vier varianten van de Kerstbox: Kerstbox Original, Kerstbox Deluxe, Kerstbox Veggie en de Gourmetbox. Alle boxen zijn voorzien van een Italiaans tintje. Voor de gourmet-fans is er een speciale gourmetbox beschikbaar, met verschillende grillgerechtjes. Om de kerstbeleving helemaal compleet te maken kun je ook een kaasplankje en een bijpassend wijnarrangement bijbestellen.
De verschillende kerstboxen zijn te bestellen op de website van HelloFresh tot en met 19 december. Je hebt dus nog tot maandag om te beslissen welke box jij met kerst in huis wilt hebben.


Kerstbox Veggie

Wij hebben voor jullie de Kerstbox Veggie uitgetest. Deze box bestaat uit drie vegetarische, Italiaanse recepten. Het voorgerecht is een paddenstoelensoep met mascarpone. Daarbij maak je ook je eigen kaaskoekje. Het hoofdgerecht bestaat uit een bolcourgette die je vult met een notenmix. Daarbij eet je een risotto met de Italiaanse kaas fontina. Dit is een zachte, lichtzoete kaas afkomstig uit het noorden van Italië. De maaltijd wordt afgesloten met een heerlijke panna cotta met amarenekersen en chocoladekrullen.


Oordeel

De box wordt geleverd met alle benodigde ingrediënten erin voor de drie vegetarische recepten. De recepten klinken erg lekker. Ik ben alleen niet zo dol op paddenstoelen, dus ben benieuwd of ik deze soep lekker ga vinden. Elk recept is goed uitgeschreven op het receptenblad. Bij elk recept staat duidelijk aangegeven hoe lang de bereidingstijd is, welke ingrediënten er precies nodig zijn, wat de hoeveelheden van de ingrediënten zijn voor het aantal personen en welke ingrediënten je zelf nog moet toevoegen. Daarnaast staan er per recept verschillende tips voor het bereiden van het recept, ook erg handig. Wat ik ook erg fijn vind is dat de voedingswaarde van het recept op het receptenblad staat. Zo zie je precies hoeveel calorieën je binnenkrijgt die avond.

De recepten zijn eenvoudig te bereiden, zelfs voor iemand die niet zo vaak in de keuken staat. Mijn vader heeft in zijn eentje de panna cotta bereid en dit pakte enorm goed uit! Er wordt heel duidelijk stap voor stap beschreven hoe je de recepten moet maken, dus ook voor mensen die niet dagelijks in de keuken staan is de Kerstbox een uitkomst. 
Het hoofdgerecht vond ik echt heel erg bijzonder. Het gerecht ziet er erg feestelijk uit door de bolcourgette. Het notengehakt waarmee je de bolcourgette vult, matchte naar mijn mening perfect met de romige kaas-risotto. Ik miste absoluut geen vlees of vis in dit 3-gangen kerstmenu. Al met al ben ik erg positief over de Hello Fresh Kerstbox. Wanneer je niet te veel wilt nadenken over de kerst maar toch een verrassend menu op tafel wilt zetten biedt dit de ideale uitkomst. Alle ingrediënten zijn vers, de recepten zijn creatief en het is niet te ingewikkeld. 
Je hebt nog één week om de boxen te bestellen. Check dus snel de website van Hello Fresh en bestel nu voor 19 december jouw kerstbox!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten