woensdag 7 december 2016

Bijgerecht: Involtini di Melanzane

Dit is een van onze favoriete bijgerechtjes. Het zijn Italiaanse aubergine-ricotta rolletjes met een soffrito van ui, bleekselderij en winterwortel en een Italiaanse arrabiatasaus. Het zijn lekkere vegetarisch auberginerolletjes uit de oven die makkelijk te maken zijn.










NODIG (Voor 20 stuks):
  • 3 aubergines
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram ricotta
  • 300 ml arrabiatasaus (zie ons recept voor Salsa Arrabiata)
  • 50 gram pecorino
  • Basilicumblaadjes, voor de garnering

Soffrito:
  • 1 witte ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½ winterwortel
  • 3 el olijfolie

HOE:
  • Snijd voor de soffrito de ui, bleekselderij en winterwortel in kleine blokjes. Je moet gelijke hoeveelheden van elk hebben.
  • Fruit het mengsel in 15 minuten zachtjes glazig en gaar in de olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aubergines op een mandoline, met een kaasschaaf of met de hand in de lengte in plakken van +- ½ cm dik, de buitenkanten gebruik je niet.
  • Meng de olijfolie met zout en peper en de knoflook. Bestrijk met een kwastje de aubergineplakken met de olie.
  • Rooster de aubergine in +- 10 minuten gaar in de oven en laat iets afkoelen. 
  • Leg alle aubergineplakken op een schoon werkvlak en bestrijk ze met een dun laagje ricotta, laat één van de uiteinden vrij. Rol de aubergineplakken op en zet vast met een cocktailprikker.
  • Zet de rolletjes 6-8 minuten in de oven. Verwarm de arrabbiatasaus even.
  • Leg de rolletjes op een schaal en schep er wat arrabbiatasaus over. Besprenkel met een scheut olijfolie, rasp de schapenkaas erover en bestrooi met basilicum blaadjes voor het serveren.

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten