vrijdag 23 december 2016

5x inspitatie voor een lekker en gezond kerstontbijt

Het is bijna kerst en dat betekent kerstontbijt.  Ontbijten is sowieso al iets wat ik erg graag doe, maar ontbijten met kerst is helemaal een feestje.  Gezellig met zijn allen aan tafel en dan genieten van veel lekkers. Lekker uitpakken met het ontbijt kun je ook op een gezonde manier doen waardoor er weer net wat andere dingen op tafel staan! Zo begin je naast heel gezellig ook op een gezonde manier je Kerstdag. Als je op de afbeelding klikt, kom je op het recept uit. Heel fijne kerst gewenst!







Applecrumble

Onbijten met warme appeltaart? Dit is de gezonde variant op een appel-kruimeltaart. Deze heerlijke appelcrumble is een gezonde traktatie zonder toegevoegde suikers, maar wel lekker zoet. Onder de krokante kruimellaag vind je een gekarameliseerde kaneel-gember-appeltjes met rozijnen. Daarnaast is-ie ook  makkelijk te maken en ideaal voor tijdens het kerstontbijt. 

Speltscones met clotted cream en aardbeienjam

Kerst en scones zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Kleine broodjes gevuld met clotted cream en jam. We gebruiken in dit recept speltbloem en daarnaast zijn de clotted cream als de jam zelfgemaakt. De jam wordt alleen gemaakt van chiazaad en jam. Heel puur! 

Brioche broodjes

Een brioche is en zacht, zoet wit brood, dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het is zo licht en luchtig dat het eigenlijk niet echt een brood is maar eerder een cake. Het maken van het deeg kost wel wat tijd, je kunt het ook de avond van te voren klaarmaken en de volgende dag vers afbakken.

Griekse Yoghurt met zelfgemaakte gebakken havermout en rood fruit

Bij dit ontbijt bak je de havermout in de oven samen met noten en (gedroogd) fruit, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Lekker om door je yoghurt te doen! Serveer in kleine glaasjes en top af met wat verse blauwe bessen. Tip: maak de gebakken havermout de dag van te voren. 

Bananenbrood met sinaasappel & vanille

Dat bananenbrood ook prima als ontbijt kan bewijst dit smeuïge en compacte brood met met citrusvruchten, vanille en kaneel. Maak de dag van te voren en warm het de volgende dag nog even op in de oven. Lekker met een laag roomboter!

Natuurlijk hebben we nog veeeel meer lekkere ontbijtjes, neem eens een kijkje bij onze recepten, daar vind je vast voldoende inspiratie tussen.

Een hele fijne kerst gewenst! 

Liefs Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten