vrijdag 14 oktober 2016

Travel: de leukste food hotspots in Ibiza

Ibiza het magische eiland. Niet alleen het eiland van de feesten, maar ook van healthy food, verborgen standjes en schattige authentieke, bijna toeristloze dorpjes. Dat is het Ibiza waar wij deze vakantie naar opzoek zijn gegaan. We tourden wat af met onze scooter, aten bij de meest lekkere restaurants en bezochten de mooiste standjes.

Onze aanrader is om een scooter te huren. Lekker met je haren door de wind, van stadje naar strandje. Elke dag scheurden we op onze scooter het hele eiland over. Van Ibiza naar Santa Eularia en van Santa Eularia naar San Miquel. Het lijkt wel of er in elke stad healthy eettentjes zijn.

We kwamen tijd te kort om alle stranden te bezoeken die we op onze kaart hadden omcirkelt, om bij alle restaurants te eten die locals ons aanraden en we hebben zelfs geen tijd gehad om de magische rots Es Vedra te bekijken. We hebben gelukkig wel tijd gehad om met onze voeten in het zand te staan bij Port de Sant Miquel, om de prachtige villa Can MontRoca te bezoeken en om te eten bij La Paloma, Can Guimo en la Bodega.



Volop genieten

We genoten elke dag van de zon op onze gezicht als we met een healthy juice door kleine straatjes lopen, we gieren als we weer eens met 80 km p/u van de berg af scheuren en we beseffen ons steeds meer dat we terug moeten naar Ibiza. Ibiza heeft echt iets magisch. Je voelt je goed en gelukkig. We hebben tijdens een vakantie nog nooit zo lekker gegeten en dat terwijl alles gezond is. Je merkt dat er hier naast de mediterrane eetcultuur ook een verschuiving is naar healthy, bewust en organic eten. Dat is ongelofelijk tof om te zien. Zelfs in de kleinste dorpen zit wel een organic restaurant waar je terecht kunt voor een verse juice of zelfgemaakte lekkernij. De lijst met dingen die we zien en willen bezoeken is niet gekrompen, maar gegroeid.

We propten onze dagen lekker vol zodat we zoveel mogelijk van het eiland kunnen zien. Ibiza heeft zoveel te bieden dat 10 dagen eigenlijk veel te kort is. Wij hebben voor jullie onze favoriete healthy hotspots op een rijtje gezet.

Tijdens ons verblijf op Ibiza hebben we jullie ook op de hoogte gehouden van onze avonturen via de photodiary's, deze vind je op onze diary pagina, onder het kopje 'Travel'.

Ibiza stad

Dalt Villa. We zijn verliefd op het prachtige ford en de omliggende straatjes. De restaurantjes in de oude binnenstad zien er stuk voor stuk heerlijk uit. Het eten is hier wel iets duurder, maar je je proeft wel de echte Ibiziaanse sfeer. Geen schreeuwerige, lelijke borden waarop de gerechten zijn afgebeeld, maar kleine lieve restaurantjes waar stuk voor stuk heerlijke gerechten opstaan. De straatjes van Dalt Villa zijn de straatjes waar je instant verliefd op wordt. Prachtige bloemen, gekleurde deuren en een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Elk straatje heeft weer zijn eigen charme. Hieronder onze favoriete foto's gemaakt in Dalt Villa.

Verliefd op de kleine straatjes
Prachtige bloemen
Spontane foto's :)
Hoe prachtig is dit uitzicht?!

Nu op naar de Hotspots. Het zijn er zoveel en we zijn nog lang niet uitgekeken daar op Ibiza, nog zo veel meer te ontdekken, maar hier alvast een begin!

Ibiza stad

1. Locals only

Locals Only zit aan het gezellige plein Plaza del Parque samen met nog een aantal andere restaurants. Zij gebruiken lokale producten die organisch worden geproduceerd. Naast een mooie gedachte achter het concept is de inrichting ook ontzettend leuk! Hier aten we een heel lekkere Marrokaanse couscous salade met geitenkaas en spinazie en een bietensalade met geitenkaas en sinaasappelrasp. 'Was heel lekker en prima te betalen.  Ook 's avonds kun je hier aan het het pleintje leuk dineren. Je zit er super gezellig, er is live-muziek en veel reuring! Aanrader. 
Plaza del parque, 5, 07800 Ibiza, Balearic Islands, Spanje




2. La Brasa

Bij het restaurant La Brasa eet je in de prachtige binnenplaats onder de bomen. In de avond gaan alle lampjes aan en is het sprookjesachtig. Bij La Brasa vind je tapas en andere gerechten maar ook een zogenaamde Green Cart met ingrediënten uit eigen moestuin. Daarnaast kun je ook tapas delen met de hele tafel! Wij aten hier een heerlijk gerecht met zalm, waarvan de naam even kwijt zijn. Echt een aanrader!
Carrer de Pere Sala, 3, 07800 Eivissa, Illes Balears, Spanje




3. Restaurante Vegetariano Out of Time

Dit vegetarische en veganistische restaurant vind je vlak naast de oude stad in het centrum van Ibiza. Hier serveren ze quinoaburgers, vegan lasagne, boekweitwraps en heerlijke vegan taartjes. Naomi had vegan lasagne gemaakt van courgette en Robin koos voor quinoaburgertjes. Echt heel lekker! Een aanrader voor de (vegan) foodies! 
Jaime Iº, nº.2 07800 Ibiza, Illes Balears, Spanje





4. Passion café

Home of health and happiness. Aan de haven van Ibiza-Stad vind je Passion Café. Passion Café is gevestigd op meerdere plaatsen op het eiland, maar dineren met uitzicht over de haven is toch wel speciaal. Je zit hier tussen de palmbomen met op de achtergrond D'alt Villa. Op de menukaart van Passion Café vind je biologische, gezonde ontbijten, lunches en diners. Ze hebben zelfgemaakte taarten, sappen en smoothies. Geniet van heerlijk ontbijt pannenkoeken, zelfgemaakte muesli, smoothie bowls, de yummiest hamburgers en innovatieve salades allemaal met een lichte invloed van het geliefde Midden-Oosterse. Ook hebben ze rauwe desserts, de beroemde Passion carrot cake, veganistisch brownies.
Edificio Mediterraneo, Passeig Joan Carles I, 23, 07800 Eivissa, Illes

5. La Bodega

La Bodega is een tapasrestaurant aan de voet van de poort van D'Alt Villa. Het ligt een beetje verborgen en het is er altijd heel druk. Reserveren is dan ook echt een must vooral als je buiten aan een van de tafeltjes wil zitten! Hier kun je tapas eten voor een leuk prijsje in een gezellige sfeer. Het is een ongedwongen eetcafe waar je kunt genieten van mediterrane tapas. Het is een favoriet onder de lokale bevolking. De prijs is leuk en de bediening is echt zeer vriendelijk en behulpzaam en staan je graag te woord. Het is een leuke plek om van de authentieke omgeving te genieten met lekkere tapas en een goed glas wijn.
Carrer Bisbe Torres Mayans, 2, 07800 Eivissa, Illes Balears, Spanje


Santa Eularia

1. CAOS

We hebben echt een super lekker tentje gevonden in Santa Eularia. Het heet Caos en je vindt het aan de boulevard met een leuk uitzicht over de baai. In dit restaurant vind je veel vegan opties, maar ook vis en vleesgerechten. De producten zijn voornamelijk organic en lokaal geteeld en de bediening is ontzettend gastvrij en behulpzaam. Ze hebben er heeeel veel gezonde opties en lekkere juices. Echt een aanrader! De wraps zijn hier echt goddelijk en we vonden ze zo lekker dat we  nog een keer terug zijn gegaan. Neem vooral een kijkje binnen: alles wordt in een piepkleine keuken bereid!
Calle del Mar, 2, 07849, Illes Balears, Spanje





Sant Josep

4. Raco Verde

We hebben geluncht in de prachtige binnentuin van Raco Verd, een super leuk tentje midden in het centrum van Sant Josep. Naast het terras hebben ze ok een prachtige binnentuin. Hier kun je chillen onder de bomen terwijl je ondertussen geniet van een juice. Ze hebben ook glutenvrije opties. In de avond organiseren ze regelmatig avonden met life-muziek. Je vindt Raco Verde langs de weg naar Es Cubells tegenover de kerk. Let vooral op de oudste olijfboom van het dorp naast de entree!
Plaza de la Iglesia, Sant Josep de sa Talia




San Antonio

1. Bondi café

Iets verderop aan de haven zit Café Bondi. Het is een vrij nieuw concept waar ze gezonde en biologische maaltijden serveren. Hier vind je verse juices, salades, homemade pizza's, wraps, sandwiches en lekkere burgers op het menu. Ook hebben ze vegetarische en veganistische opties. Ook 's avonds kun je bij Cafe Bondi terecht voor cocktails, zelfgemaakte pizza's en grill menu's. Deze hotspot ziet er super leuk uit. Je kijkt uit over de boulevard en je zit lekker in de schaduw. Wij genoten van een bietensalade met geitenkaas die erg lekker was. Het enige minpuntje vonden wij dat ze continu een soort nevel voor verkoeling spuiten
Carrer del Progrés, 1, 07820 Sant Antoni de Portmany, Illes Balears, Spanje




2. The Skinny kitchen

San Antonio vinden wij de minste leuke stad op Ibiza maar hier kun je geweldig eten bij de Skinny Kitchen. Een healthy hotspot in de haven. Helaas waren ze daar een beetje huiverig vanwege de noten. We besloten om alleen wat te drinken en ergens anders te lunchen. Het ziet er super uit en de kaart laat je watertanden. Naomi wil hier zeker nog een keer naar toe om te genieten van de heerlijke gerechten op de kaart. Je vindt hier op fitness geïnspireerde gerechten die zijn gericht om aan de behoefte van verschillende diëten te voldoen zoals eiwitrijke gerechten, maar ook veganistisch en vegetarische maaltijden. Ze gebruiken lokaal geproduceerde, natuurlijke ingrediënten, zoals vrije uitloop-eieren en -vlees. Wat handig is dat op de menukaart iconen zijn aangegeven zodat je makkelijk aan je dieet kunt vasthouden!
Carrer de Cervantes, 11, 07820 Sant Antoni de Portmany, Illes Balears, Spanje




San Jordi

1.  Pizzeria Pinzimonio

Tijdens een van onze ritjes op de scooter kwamen we de leuke Pizzeria Panzimone tegen in ons dorp. Hier maken ze zelf hun pizza's in de steenoven met organic producten. Handgemaakt deeg, juices die ter plaatse worden gemaakt en de inrichting is super leuk met de verschillende kleuren stoelen en tafeltjes! Naomi nam de pizza met tomatensaus, oregano en knoflook. Robin had de margarita met extra rucola. We hadden ook allebei een lekkere juice: de antioxidant met sinaasappel, wortel en biet en de digiste met appel, wortel en HEEL veel gember. Hier komen we zeker nog een keer terug, de pizza's are to die for <3
Carrer Mont Blanc 23 07817 Sant Jordi, Illes Balears, Spanje




San Juan

1. Poco a Poco

We kwamen toevallig bij Poca a Poco wat stap voor stap betekend. In deze leuke shop vind je achter in de winkel een organic gedeelte waar ze homemade juices verkopen die je kunt opdrinken in de tuin. Je vind er ook andere biologische producten, kleding en accesoires. Op het terras kun je genieten van de rust van San Juan met een kop biologsche thee of een verse juice waar alle vitamientjes nog in zitten. Je kunt de juices ook meenemen in speciale biologisch afbreekbare verpakkingen!
Calle Mossen Vicent Ferrer i Guasch 6, San Juan, Ibiza







2. Raices de Ibiza

Bij Raices de Ibiza verkopen ze de lekkerste zoete lekkernijen. Die echt gezond zijn. Raw, glutenvrij en vrij van conserveringsmiddelen. Alles ziet er echt uit om je vingers bij op te likken. Chefs Roger en Christina staan elke zondag op het hippymarktje in San Juan met een hele kraam vol.
Sunday market in San Juan, Ibiza






Santa Gertrudis

1. Ecocentro

Ecocentro is een biologisch en vegetarisch restaurant in Santa Gertrudis. Hier reden we toevallig langs en we besloten om een kijkje te nemen. Bij Ecocentro hebben ze een fantastische tuin. Er hangen lampjes in de bomen en er is vaak life muziek te vinden. Op woensdag en zaterdag geven ze bovendien ook gratis yogalessen. De bediening is ontzettend aardig en het eten erg goed (en veel). Je kunt er voor kiezen om het in de tuin op te eten of mee te nemen.
Carrer Venda de sa Picassa, 4, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, Spanje









2. Wildbeets

Tijdens de terugeis kwamen we langs Wild Beets waar ze organische, healthy meals maken met locale producten. Hier vind je vegetarische gerechten, sappen en healthy taarten. Het personeel is ontzettend aardig en het is leuk ingericht, maar je zit wel langs een drukke weg. Gelukkig is het eten ontzettend lekker (én gezond!)!
Carrer Venda de Llatzer, 9, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, Illes Balears, Spanje




3. Macao café

Het Macao Café is een begrip op Ibiza en mag je eigenlijk niet missen. Er heerst een warme, familiaire sfeer op de binnenplaats en in het restaurant. Er is een grote tuin, maar ook binnen is het prachtig. Daarnaast is er ook voor kinderen een speelplaats. Hier kun je romantisch een pasta of pizza eten onder de bomen met daarin duizenden lichtjes. Het is een heel leuke plek voor lunch of diner. Op de menukaart staan echt intens lekkere gerechten. Robin had een overheerlijke pasta en Naomi een heerlijke lasagne.  Mocht je geen tijd hebben om uitgebreid te dineren, is het ook mogelijk om de gerechten mee naar huis te nemen.
Carrer de la Vénda des Poble, 8, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, Illes Balears, Spanje



4. Aubergine

Bij Aubergine vind je natuurlijke, organische, lokale gerechten met ingrediënten die vers geplukt worden uit de tuin rondom Aubergine. Het ligt op het midden van het platteland van Ibiza en heeft een prachtige tuin waar je kunt zitten! Het is sprookjesachtig. We hebben hier helaas niet kunnen eten ivm Robin haar allergie voor noten, maar wie weet een volgende keer! Het zag er in ieder geval prachtig uit! 
Carretera de San Miguel, km 9,9, 07815 Sant Miguel de Balansat, Illes Balears, Spanje

San Lorenzo

1. La Paloma

La Paloma ligt precies in het midden van het eiland in het piepkleine plaatsje Sant Llorenc. Een echte hotspot waar je authentieke gerechten kunt eten. Er hangt een geweldige vibe en je eet hier in een prachtige tuin. De gerechten worden aan je uitgelegd op grote krijtborden, die om de zoveel tijd variëren. Alles bij La Paloma is ecologich verantwoord. Veel van de verse producten bij La Paloma komen zelfs uit hun eigen tuin. Overdag kun je hier terecht voor verse sapjes en de meest fantastische salades en in de avonduren veranderd La Paloma tot een magische romantische tuin. Je zit dan tussen de sinaasappelbomen te dineren, superromantisch!
C/Can Pou 4, San Lorenzo







2. Can Guimo

Bij Can Guimo, wat in een oud postkantoor zit, genoten we van een acaibowl met huisgemaakt granola (zonder noten, fijn!) en banaan en een ABC juice. Het stel die het zaakje runt is ontzettend lief en staan je graag te woord. Het eten is heerlijk en origineel en heel betaalbaar. Als je langs Can Guimo rijdt op de weg naar Sant Llorenc stop dan zeker een keer bij het leuke zaakje en geniet van een heerlijk ontbijt of lunch op het piepkleine terras.
Lugar Venda de Safragell 68, Sant Joan





Krijg jij ook zoveel zin om naar Ibiza te gaan na het zien van deze foto's? Je kunt over een maandje met ons mee, wij geven een 4-daagse Mediterrane kookworkshop. Meer info lees je hier!

Liefs,

Robin & Naomi

3 opmerkingen:

  1. Whaaah, fijn! Ik wil al zó lang zó graag naar Ibiza, maar als ik deze fijne food-hotspots zie, ben ik OM! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fantastisch verslag van jullie ook culinaire reis,t water loopt uit je mond bij het zien van de foto,s! & wat beleefden jullie er veel . veelzijdig ,mooi verwoord, nu nog 20 dagen op dan verwennen jullie een ieder met jullie fantastische culinaire hoogstandjes met een hoog healty level waarbij de gasten leren hier thuis de anderen & zichzelf mee te verwennen, wat zullen jullie allen genieten & blij & trots deze dagen met elkaar ingaan! Aftellen...kan beginnen, voor jullie iedere dag nog hard werken aan bijzondere gerechten, maar weer een prachtige Kroon op jullie werk & jullie Succes formule! Toi toi toi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb meerdere keren iets gestuurd maar ik weet niet of het wel aangekomen is misschien doe ik wel iets verkeerd. Ik heb jullie mooie foto,s en verhalen gelezen en bijzonder van genoten. Nu zijn jullie weer in Ibiza en wel met een bijzonder doel.ji
    ullie gasten leren wat een fijne culinaire hoogstandjes je kunt maken. Ik wens jullie allen veel succes en veel liefs Mam Oma

    BeantwoordenVerwijderen