woensdag 12 oktober 2016

Bij de borrel: Courgettepannenkoekjes met Parmezaanse kaas - done

Wij zijn volop aan het denken voor leuke tapas voor Ibiza. Deze courgettepannenkoekjes zijn echt verrukkelijk en ook nog eens heel makkelijk te maken. Het is een leuk bijgerechtje voor tijdens de lunch of diner, maar het is ook leuk om te serveren bij de borrel.

Courgette

De courgette is een groente die zeer calorie-arm is. Per 100 gram bevat de courgette slechts 27 calorieen. Courgette kan zowel rauw als verwarmd worden gegeten. Naast dat de courgette licht verteerbaar is, bevatten ze ook veel vezels. Vezels helpen om je cholesterol te verlagen en daarnaast houden ze je bloedsuikerspiegel stabiel. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het verwijderen van toxische stoffen uit je lichaam. Het is daarom belangrijk om voldoende vezelrijk voedsel te eten. Daarnaast bevatten courgettes vitamine A, B en C en mineralen calium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor.

NODIG:
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel*
  • 1 eidooier
  • 1,5 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 bosuitje 
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • Peper / zout / olijfolie
*dit kun je zelf maken door (1 cup (spelt)bloem en 1 1/2 theelepel bakmeel te mengen

HOE:
  • Rasp de courgette en bestrooi het met zout en meng goed door elkaar heen. Doe de courgette in een vergiet en zet hem boven een schaal. Laat minimaal 30 minuten goed uitlekken.
  • Snijd de bosui in ringetjes en rasp de Parmezaanse kaas. 
  • Doe het bakmeel in de kom. Voeg de eidooier en de Griekse yoghurt toe en klop alles met een vork door elkaar. 
  • Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgettes. Meng de courgettes samen met de bosui en de Parmezaanse kaas door het beslag. Maak op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie. Schep er drie porties van het beslag in en vorm er ronde pannenkoekjes van.  Bak ze op halfhoogvuur in ongeveer 3 minuten aan elke kant gaar tot ze goudbruin zijn. Je kunt de koekjes warmhouden in een voorverwarmde oven.
  • Serveer de courgettepannenkoekjes warm met bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, een blaadje basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas. 

Liefs,

Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten