zaterdag 15 oktober 2016

Healthy hotspot Amsterdam: Noorderlicht

De afgelopen tijd zijn we weer op zoek gegaan naar leuke healthy hotspots in Amsterdam. Wij noemen iets een healthy hotspot, wanneer de producten vers zijn, het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt en waar een relaxte sfeer hangt. Toen de zon nog scheen vertoefden wij op een zomerse middag op het mooie grote terras van Noorderlicht op het NDSM-terrein. Noorderlicht, een plek waar je uren blijft hangen. Hier kun je dagelijks genieten van ontbijt, lunch of diner, onder het genot van fijne (live) muziek of ander vermaak. Wij zijn razend enthousiast over Noorderlicht, niet alleen vanwege het heerlijke eten, maar ook vanwege de fijne sfeer die hier hangt.
In Noord én Licht

Tijdens ons bezoek aan Noorderlicht maakten wij kennis met de eigenaresse. Ze vertelde ons dat Noorderlicht eerst een andere naam had. De Houten Kop, zoals Noorderlicht vroeger heette was bedoeld voor de kunstenaars die in Amsterdam Noord hun ateliers hadden. In deze periode had je nog maar weinig hippe mensen in noord. Uiteindelijk is De Houten Kop afgebrand en in 2006 is Noorderlicht ontstaan. Het gebouw is gebouwd met doorzichtige golfplaten, welke veel licht geven aan het pand. De inrichting van het café is veelal gebaseerd op hergebruik van materialen welke gevonden worden in de bossen of op straat. Goede voorbeelden hiervan zijn de boven- en de benedenbar, de leemwanden en de terrastafels. Fantastisch dat zij dit doen!


Een duurzame en (veelal) biologische kaart

Bij Noorderlicht vind je op de kaart veel duurzame gerechten. Ze proberen daarnaast ook om zoveel mogelijk biologische producten aan te bieden, vooral het vlees, de kip en de eieren zijn biologisch. Daarnaast komen veel van de producten van lokale (kleine) producenten. Noorderlicht serveert bijvoorbeeld geen Coca Cola op de kaart. Wanneer je dit wel zou doen stimuleer je juist de grote bedrijven waardoor ze nog meer politieke en economische macht krijgen. Dit wil Noorderlicht voorkomen, want waarom zou je die grote bedrijven sponsoren terwijl het helemaal niet gezond is? Wij zijn het hier volledig mee eens! De kaart heeft genoeg vegetarische opties en er is voor ieder wat wils. Wij aten onze buikjes helemaal vol en genoten van een zwarte rijstsalade met feta, venkel, sinaasappel en vlierbloesem dressing (echt een aanrader!), een groentekroket en een heerlijke zoete aardappelsoep. Dit is precies het eten waar wij van houden. Gezond, smaakvol en vers!


Cultuur en muziek @ Noorderlicht

Noorderlicht staat in het teken van cultureel en muziek, dat vrijwel altijd gratis toegankelijk is. Zo zijn er vaak live-bandjes en dj's op het buitenpodium en worden er feesten georganiseerd. Op hun website kun je in de agenda zien wat er voor de komende tijd allemaal op het programma staat.
Volgende week is het Amsterdam Dance Event. Op het NDSM-terrein wordt dit jaar voor het eerst een camping met verwarmde units om in te slapen, sauna's en hot-tubs opgebouwd voor bezoekers van het event. Café Noorderlicht bevindt zich midden in het hart van deze ADE sleepover met iedere avond een ander feest en heerlijke ontbijtjes voor de gasten. Voor meer info hierover kun je kijken in de site van ADE sleepover.


Conclusie

Noorderlicht, is zoals de eigenaresse het mooi omschrijft: een organisme op zichzelf. Het wil z'n eigen gang gang maar je moet het ook af en toe even bijsturen. Het is een ultieme hangout, waar je je prima een paar uur kunt vermaken. De menukaart is variërend, er zijn genoeg vegetarische opties te vinden op de kaart en de kwaliteit is goed. Het is naar onze mening een bruisende locatie voor jong en oud, wat zich naast eten ook bezighoudt met het programmeren en organiseren van leuke evenementen. Daarnaast zijn er wekelijks feesten en optredens op het terrein. Volgende week met ADE kun je je hier ook fantastisch vermaken. Kortom, wij zijn positief en vonden ons bezoek aan Noorderlicht meer dan geslaagd! 

Bekijk nog meer foto's van Noorderlicht onderaan deze blog. 

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten