dinsdag 18 oktober 2016

Healthy hotspot: Club Koffie - die

Wij zijn altijd op zoek naar leuke ontbijt hotspots in Amsterdam waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Vandaag Clubkoffie. Hier staan clubsandwiches en goede koffie in de spotlight!

Ik maakte kennis met Chiel toen ik werd uitgenodigd voor het Foodora evenement Vibes&Bites in de Marktkantine. Hier stond hij met zijn clubsandwiches en al snel vertelde hij enthousiast over zijn tentje aan het Krugerplein in Amsterdam-Oost. Bij Vibes&Bites had ik al kennis gemaakt met zijn clubsandwich met steak tartare en met de veganistische club met avocadospread, wortel en peer. Door zijn enthousiasme werd ik heel benieuwd naar de rest van de menukaart!

Koffie en Clubs

Het favoriete broodje van Chiel is de Club Sandwich. Hij wilde graag koffie en de club sandwich met elkaar verbinden en zo ontstond Clubkoffie. Volgens hem vind je hier dan ook de beste club sandwich van Amsterdam. Bij Clubkoffie komen veel mensen uit de buurt. Amsterdam-Oost is multicultureel en ook bij Clubkoffie vind je een mengelmoes aan culturen.

“De clubsandwich is het meest bekende lunchgerecht ter wereld!’

Chiel heeft vanuit de hele wereld inspiratie op gedaan en Clubkoffie heeft dus een hele Internationale sfeer. Na het bedenken van de broodjes heeft hij ze vernoemd naar een stad. Alle namen van de clubs zijn dus vernoemd naar verschillende landen en plaatsen.


“De club staat op 90% van de lunchmenu’s in de westerse wereld. Wij hebben jammer genoeg het gevoel dat het in Nederland vaak een ‘moetje’ is. Hier in Amsterdam Oost is het in ieder geval onze lievelings!’

Een ander speerpunt bij Clubkoffie is de koffie. Zij willen graag écht goede koffie serveren en daarom kiezen ze voor de bonen van Stooker Roosting Co, échte Amsterdamse koffiebonenbranders. Alle medewerkers van Clubkoffie krijgen meerdere trainingen van Stooker Roosting Co. Hier kun je dus met een gerust hart een lekker bakkie koffie bestellen.


“Heerlijke clubsandwiches en mooie koffie’s. Een combinatie om voor om te fietsen”

Breakfast at Clubkoffie

Het was een druilerige nazomerse dag toen we aanschoven aan een tafeltje in Clubkoffie. Clubkoffie heeft een stoere industriële inrichting met een open keuken en buiten een groot terras. Met een groot glas groene thee (met losse thee, yes!) bekeken we de menukaart. Die overigens bewust in het Engels is. In eerste instantie kwamen we voor een ontbijtje dus kozen we de vegan acaibowl met granola en vers fruit en de bananapancakes met vers fruit.  Het ontbijt was erg lekker, maar voor een ontbijt  zijn de porties wel wat aan de kleine kant. De pannenkoekjes smaakten heerlijk, maar je krijgt bijvoorbeeld maar één pannenkoekje. De grote eter kan beter nog wat bijbestellen. We mochten, wat zeg ik moesten van Chiel, ook de clubs proberen en hij maakte voor ons drie clubs klaar die we mochten delen. Je kunt kiezen voor clubs bestaande uit twee sneden brood op elkaar of voor de grote ster drie sneden brood. Dit is super handig, want die met twee sneden vullen al prima. De clubs wij voorgeschoteld kregen waren de New York Club met pastrami, Gruyere, Piccalilly, augurken en Hellman's mayo. De Tokio Club met makreel, wakame, sesamzaad, wasabi en Hellman's mayo. En als laatste de Old Town Club met huisgerookte kip, bacon, tomaat, avocado en Hellman's mayo. Alle clubs worden geserveerd met chips. Onze favoriet was de New York Club met pastrami, lekker van smaak en goed belegd.


De club in het zonnetje 

Bij Clubkoffie kun je terecht voor een gezond ontbijt, maar ook voor een lekkere club. In de zomer kun je lekker op het terras zitten. Op de kaart staan heel veel verschillende soorten clubs en er is voor ieder wat wils. Naast vlees en vis vind je ook vegetarische en zelfs een veganistische optie op de kaart. Op zoek naar een tentje waar de clubsandwich echt in het zonnetje wordt gezet? Ga dan snel langs bij Clubkoffie op het Krugerplein in Amsterdam. Je vindt Clubkoffie op Krugerplein 2 in Amsterdam.

Bekijk hieronder nog meer foto's van Clubkoffie!

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten