donderdag 27 oktober 2016

Bruschetta's met tomaat en knoflook

Italië, ons favoriete vakantieland. We zijn er dol op en genieten dan ook regelmatig van onze eigengemaakte Italiaanse creaties in de keuken. Pasta, pizza, gelato, hier kun je ons echt wakker voor maken. We kwamen erachter dat we nog nooit een typisch Italiaanse bruschetta hadden gemaakt. Dat kan natuurlijk echt niet. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Wat tomaat, basilicum knoflook én een goede olijfolie. Wij zijn gek op de extra vierge olijfolie van het merk Liquido D'oro. Deze biologische olijfolie komt van olijfgaarden uit Italië en zijn gemaakt door boeren die met kennis, plezier en respect voor moeder natuur hun producten maken. Alle boeren geven hun bomen de ruimte. Meer dan dat je normaal gesproken op een olijfgaard ziet. De oliën worden gebruikt door een aantal toprestaurants en chefs over de hele wereld. Wij zijn echt fan, want deze olijfolie is uniek!



NODIG: (voor 10 bruschetta's)
  • 5 grote tomaten
  • 1 ciabatta brood
  • verse basilicum 
  • 3 teentjes knoflook
  • zwarte peper en zeezout
  • scheutje extra vierge olijfolie (bijv. die van Liquido D'oro)

HOE:
  • Vul een kom met kokend heet water. Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten. 
  • Leg de tomaten voor een minuutje in het water en spoel ze af met koud water. Het velletje kun je nu makkelijk verwijderen.
  • Snijd de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een klein scheutje olijfolie toe en een uitgeperst teentje knoflook.
  • Hak de basilicumblaadjes fijn en schep nog 2 grote tenen knoflook (laat ze heel) door de tomaten. 
  • Breng het tomatenmengsel op smaak met een snufje peper en zout. Dek de kom af en laat het een paar uurtjes marineren in de koelkast zodat de smaken goed intrekken. 
  • Bak de ciabatta af in de oven volgens de verpakking.
  • Snijd het brood in plakken en grill de plakken in een koekenpan of grillijzer
  • Bestrijk het brood aan beide kanten met een beetje extra viergin olijfolie. Hou je van een lekkere knoflook smaak dan kun je het brood na het roosteren nog even inwrijven met een teentje knoflook.
  • Verwijder de tenen knoflook uit het bakje tomaten en verdeel het tomatenmengsel over het brood.
  • Garneer met een blaadje basilicum!
Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen