zondag 18 september 2016

Foodie in Warschau #2

Ik ben al weer een aantal dagen terug uit Warschau maar wil jullie graag nog een tweede update geven over mijn korte trip naar deze stad. Warschau, een stad die mijn verwachtingen heeft overtroffen. Het is een schone, hippe, moderne stad, waar je op genoeg plekken lekker en gezond kunt eten. Met mooie gebouwen en een prachtige indrukwekkende geschiedenis. Maar ook een stad met twee gezichten. In de wijk Praga, aan de noordzijde van de rivier, staat de tijd stil. Het lijkt alsof de tweede wereldoorlog daar net voorbij is. De vier dagen zitten er weer op helaas. De laatste twee dagen hebben we weer heerlijk rondgecrosst met onze fietsen, ontdekten we de gezellige strandjes met strandtenten aan de rivier, zijn we naar het Warsaw uprising musem geweest, hebben we weer ontzettend veel leuke healthy hotspots ontdekt, hebben we een artistieke alternatieve tour gedaan door het ruige, criminele Praga en hebben we een live Chopin concert bijgewoond in het Lazienki park. In Warschau valt genoeg te zien en te beleven, dus ik kom sowieso nog eens terug in deze stad. Voor zo'n 30 euro retour kun je al naar Warschau vliegen, dus ik zeg: gaan!

Zaterdagavond hebben we sushi gegeten! En niet zomaar sushi, nee vegan sushi. Bij Youmiko is alle sushi plantaardig! Het was echt heerlijk, vooral de 'sushi cake'. Intens lekker!

Je mist bij deze sushi echt totaal geen vlees of vis. Alles is zo lekker klaargemaakt!

De volgende ochtend hebben we heerlijk ontbeten bij Aioli, m'n vader nam een lekkere broodje met ei, spek, spinazie en geitenkaas. 

M'n zusje en ik namen deze lekkere wafel met yoghurt en vers fruit. 

In de middag hebben we in het Lazienki park een Chopin concert bijgewoond. Iedere zondag kun je dit gratis doen, super leuk! 

In de middag hebben we de meest lekkere burgers gegeten bij Krowarzywa. De burgers zijn allemaal vegan en waren echt goddelijk!! 

Deze pizza bij Trattoria Rucola was echt HUGE! Je kunt het misschien niet zo goed zien op de foto, maar ik heb nog nooit zo'n grote pizza gezien. M'n vader kreeg hem gewoon helemaal op! De pizza's en salades zijn echt goddelijk daar, dus zeker een aanrader! 

M'n lieve zusje! Ze gaat gewoon over 1 week voor 1 jaar op wereldreis, dus nu nog even van haar genieten! 

Warschau is zo leuk!

Nog 1 leuke foto met z'n 3'tjes!

Kijk nou, die huisjes, zoooo cute!

In de middag aten we weer bij Trattoria Rucola. Eerst een lekkere bruschetta en vervolgens alle 3 een salade!

Salade met gamba's!

Ice cream met alleen maar natuurlijke ingrediƫnten bij Nice cream factory. Echt goddelijk!

De laatste avond alweer! Een lekkere pasta bij Aioli met een kan witte sangria. 

Gnocchi met zalm in een roomsaus, ook weer zo lekker!

We hebben het echt heerlijk gehad in Warschau en gaan zeker nog eens terug. Je hebt hier ontzettend veel leuke (healthy) hotspots en de stad is veel mooier dan we hadden verwacht!
Ga jij ook eens naar Warschau na het zien van deze photodiary?

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten