woensdag 6 juli 2016

Salade met wilde perzik, avocado, feta en rosbief

De zomer is van start gegaan en dat betekent: salades, salades & nog eens salades. Wij zijn er dol op! We houden alleen wel afwisseling en proberen daarom om zoveel mogelijk te variëren. Deze keer een salade met wilde perzik (onze favoriet!), rosbief, avocado en verse Griekse feta. Een verrassend lekkere combinatie! Voor de dressing gebruiken wij o.a. appel-cider azijn. Wist je dat dit product vele gezondheidsvoordelen kent? Appel cider azijn bevat veel goede voedingsstoffen, waaronder bio-flavonoïden, calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en vitamine A, B, C en E. Het stimuleert je stofwisseling, verbetert de spijsvertering en gaat vetopslag tegen! Goed voor de lijn dus. Daarnaast zorgt appel-azijn voor het inwendig reinigen van je lichaam, het helpt je lever en nieren bij het afvoeren van gifstoffen. Verder bevat het goede bacteriën, omdat deze azijn gefermenteerd is, dit heeft dus een positief effect op het herstel of behoud van goede bacteriën in je darmen. Tot slot werkt appel-cider azijn tegen schimmels, bacteriën, eczeem en is het goed voor een mooie huid. Kortom, genoeg redenen om dit product wat vaker te gebruiken! Kies wel voor de biologische variant, die er nog troebel uitziet. Hier zitten nog de belangrijke voedingsstoffen en enzymen in die er bij de normale fabrieksvarianten uitgefilterd zijn.



NODIG (voor 2 personen):

  • 75 gram veldsla
  • 2 wilde perziken
  • 75 gram feta
  • 6 plakjes rosbief
  • 1 avocado
  • pompoempitjes & zonnebloempitjes 
Voor de dressing:
  • 2 eetlepels olijfolie (extra virgin)
  • 1 eetlepel appel-cider azijn
  • sap van een halve citroen
  • verse munt
  • peper/zout

HOE:
  • Leg de helft van de veldsla in een saladeschaaltje en de helft in een ander schaaltje.
  • Snijd de wilde perziken doormidden en maak er mooie partjes van. 
  • Schil de avocado en snijd ook deze in mooie partjes. Mocht je dit te ingewikkeld vinden kun je natuurlijk ook gewoon de avocado en wilde perzik in stukjes snijden.
  • Maak van de rosbief een mooi rolletje, rol 3 plakjes rosbief in 1 groot rolletje en leg dit rolletje in het midden van het saladeschaaltje.
  • Rooster pompoenpitjes en zonnebloempitjes in een (droge) koekenpan tot ze lichtbruin worden. Je kunt zoveel pitjes gebruiken als je zelf wilt.
  • Maak de dressing door 2 eetlepels extra virgin olijfolie, 1 eetlepel appel-cider azijn, verse munt (zoveel als je wilt), het sap van een halve citroen en peper/zout met elkaar te mengen. 
  • Strooi de pitjes over de salade een verkruimel de feta erover.
  • Besprenkel de dressing tot slot over de salade.
Ben jij net als ons ook zo dol op wilde perzik? Je kunt er ook een lekkere smoothie van maken, zoals wij hier al eerder deden!

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen