dinsdag 19 juli 2016

De lekkerste burgers in Utrecht: Meneer Smakers

Burgers zijn momenteel helemaal hip, maar veel mensen associƫren burgers nog steeds met ongezond. Daarom zijn we altijd op zoek naar leuke burgerzaakjes in Nederland waar je je tanden niet alleen in de heerlijkste burgers kunt zetten, maar ook in burgers die gezond zijn! We gaan op zoek naar tentjes waar een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn, de burgers met aandacht en liefde worden bereidt en waar een vega optie te vinden is. Vandaag Meneer Smakers: een burgerbar in Utrecht die gastronomische burgers serveert!Ambachtelijk bereide burgers

Meneer Smakers heeft drie gezellige burgerbars in Utrecht aan de Nobelstraat, Dwijnstraat en Oudegracht. Hier serveren ze gastronomische burgers van ambachtelijk vlees en verse ingrediƫnten direct van het land. Wij bezochten Meneer Smakers aan de Oudegracht in Utrecht. Een mooie locatie, klein, maar leuk ingericht. Wij kozen een plekje bij het raam en keken naar de passerende mensen. Bij Meneer Smakers wordt je niet bediend. Je bestelt je burger en drankje bij de bar achterin de zaak, wat wij niet storend vonden. Leuk, want het is een open keuken. Meneer Smakers heeft niks te verbergen.

Traditiegetrouw kozen we voor een vegetarische optie en voor de burger gemaakt van rundvlees om deze met elkaar te delen. De keuze was reuze en na even wikken en wegen kozen we voor de Meneer Smakers: een klassieke 100% runderburger met gegrilde paprika, aubergine, oude kaas snippers en de geheime saus naar familierecept. De vegetarische opties waren allemaal met noten, helaas, maar gelukkig was de bediening heel behulpzaam en kregen we de veganistische burger gemaakt van witte lupine bonen, kerriekruiden en verse winterpeen.
Duurzaam, eerlijke en ambacht

Duurzaam, eerlijk en ambacht zijn de drie pijlers van Meneer Smakers. De burgers worden op bestelling gemaakt en komen dus direct van de grill. De burgers, gemaakt van rundvlees, zijn afkomstig van vrije uitloopkoeien en is van hoge kwaliteit. Naast runderhamburgers is Meneer Smakers ook gespecialiseerd in vegetarische burgers.

Friet met schil

Wij vonden de friet van Meneer Smakers echt een pluspunt door het schilletje er omheen. Meneer Smakers kiest ervoor om ze niet te schillen. In de schil zitten immers de vitamines en smaak en daar geven wij ze groot gelijk in.

Buns naar eigen receptuur

Je kunt zelf kiezen op wat voor bol je jouw burger wil. Wit of bruin. Het is altijd fijn om een keuze daarin te hebben. De afgebakken harde bolletjes zijn echt heerlijk en vers! Dit kun je proeven, want er is een speciaal receptuur voor de broodjes zonder e-nummers en op duurzame wijze geproduceerd. YES!Ons oordeel

Top, top, top dus! Meneer Smakers kiest niet voor het halve werk en dat kunnen wij alleen maar waarderen. Ambachtelijke burgers, vriendelijk personeel, leuke locatie. De porties waren groot genoeg, voor een prima prijs en zowel de burgers als de broodjes als de friet waren erg lekker. Wij komen zeker nog een keer terug naar Meneer Smakers!

P.S De burgers van Meneer Smakers kun je ook gewoon afhalen en ergens anders opeten. Handig!

Meer weten over Meneer Smakers en de verschillende locaties? Neem dan snel een kijkje op hun net vernieuwde website!

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten