woensdag 18 mei 2016

Gastblog Francesa: Homemade Nak'd bars

De Nak’d bars. Ze zijn razend populair, makkelijk mee te nemen en een perfecte healthy snack. Vandaag deelt Franceskca haar recept voor deze repen.  


Nak'd bars zijn volledig gestript van alle toevoegingen die we heden ten dage werkelijk overal in stoppen. Puur natuur, daar vallen we natuurlijk met zijn allen als een blok voor. Je kunt dan ook geen dag je instagram doorscrollen en géén foodie mét Nak’d bar tegen komen. Prima, maar ik vind ze persoonlijk een beetje overpriced. Een eurie voor een bar die met 3 happen weg is.

Na het lezen van het etiketje van de reep dacht ik: hee, maar de ingrediënten die Nak’d heeft gebruikt staan er gewoon perfect op aangegeven. Daaaaag, dan maken we die voortaan gewoon lekker zelf.
Ik heb nog nooit zo’n makkelijke energy reep in elkaar geflanst. Alle ingrediënten in de keukenmachine en daar komt je reep bijna kant en klaar uit.
Mijn favoriet is de cacao crunch bar, dus die ga ik dan ook lekker met jullie delen. En! en! en! zijn nu maar 0,33 cent per stuk! Toch een derde van de prijs die je in de winkel betaalt en minstens zo lekker. Beloofd!


NODIG (15 repen):
 • 250 gram dadels zonder pit 
 • 100 gram rozijnen 
 • 100 gram cashewnoten 
 • 30 gram cacaopoeder 
 • 75 gram (meer mag altijd) whey crispy’s van body&fit of gebruik bijvoorbeeld gepofte quinoa 

HOE:
 • Doe alles behalve de crispy’s in de keukenmachine en maal net zo lang tot het een soort gladde pasta is 
 • Maak je handen een beetje nat, zodat de pasta minder aan je handen blijft plakken. 
 • Maak het geheel wat platter en vouw de crisps er allemaal door 
 • Alles mag je nu met je handen kneden tot een langwerpige platte vorm van ongeveer een halve cm tot 1 cm dik 
 • Snijd hier nu repen uit en leg ze in je koelkast om iets uit te harden. In de zomer en bij warmer weer bewaar je ze ook hier. In de winter kunnen ze prima buiten de koelkast bewaard worden.
 • Neem ze lekker mee naar je werk, naar de sportschool of als snack op de bank! <3


Francesca Cornelissen 

Francesca Cornelissen is een 24 jarige studente ‘Voeding en Diëtetiek’ uit Arnhem. Schrijven verbindt haar creativiteit aan zowel persoonlijke als haar zakelijke ambities en creëert daarnaast een platform en de kans haar eindeloze interesses te delen. Haar blogs over gezonde voeding en heerlijke vernieuwende recepten bestaan dan ook niet alleen uit een opsomming van ingrediënten, maar beslaan ook een stukje van haar leven. Reizen maakt daar ook een groot deel van uit sinds een aantal jaar. Recepten uit alle hoeken van de wereld zullen dus ook jouw kant op kunnen waaien. Neem, door middel van haar blog foodbyfran.nl, vooral even een kijkje in haar wondere wereldje in miniatuur formaat. Voornamelijk in de keuken eigenlijk. Ja, doe dat maar. Best leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten