NODIG (4 kommen soep):
- 75 gram quinoa
- 500 gram wortels
- 4 kleine zoete aardappels in blokjes
- 50 mililiter kokosmelk
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 theelepel Garam Masala
- 3 theelepels kerriepoeder
- 3 theelepels nootmuskaat
- 1,5 liter groentebouillon
- Olijfolie / Peper / Zout
HOE:
Liefs,
Robin
- Fruit de rode ui in een eetlepel olijfolie in een grote soeppan. Pers de knoflook uit en bak kort mee.
- Maak 1,5 liter kokend hete groentebouillon en voeg dit toe aan het ui-knoflook mengsel. Voeg ook de ongekookte rijst toe.
- Voeg wanneer de soep kookt de in stukjes gesneden zoete aardappel en wortel toe en zet het vuur lager. Voeg ook het kerriepoeder en nootmuskaat toe.
- Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 15 minuten koken tot de zoete aardappel en wortel zacht zijn. Wil je dat de soep iets dikker wordt? Kook dan zonder deksel, maar blijf wel goed roeren!
- Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de verpakking.
- Voeg de kokosmelk aan de soep toe toe en proef of je nog zout en peper wilt toevoegen. Pureer de soep.
- Verdeel over de kommen en garneer met wat quinoa.
Liefs,
Robin
In het boek Eerlijk Eten vond ik de informatie over rijst en quinoa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten