donderdag 7 april 2016

Healthy hotspot: SNCKBR

Bitterballen, burgers & shoarma. Allemaal ongezonde snacks die we maar al te graag af en toe eten. Bij SNCKBR zijn al deze ongezonde snacks omgetoverd tot een gezonde variant. Hier kun je gruwelijk lekker én gruwelijk gezond eten. De beste combinatie, healthy cheating!
Wij zijn langs gegaan om een heerlijk ontbijtje uit te proberen en kozen voor de Pancakes, de healthy Acai Bowl en als toetje de Apple Pie en de Purple Carrotcake. 
Vrij van bullshit!

Kennen jullie dat gevoel dat je na het uitgaan zin hebt in een lekkere vette hap? Er is werkelijk waar ook niets open rond dat tijdstip waar je eventueel iets gezonds kan halen en uiteindelijk wordt het dan ook iedere keer weer die vette hap. Een pizza, een burger of patat. SNCKBR zorgt ervoor dat je nu ook gezonde snacks kunt eten, want ze zijn open tot 03:00 's nachts! Bij SNCKBR wordt comfort food gemaakt met duurzame ingrediënten, vrij van allerlei bullshit zoals geraffineerde suikers. Daarnaast zijn er ook genoeg glutenvrije, vegetarische en veganistische opties. We like!Comfort food zonder schuldgevoel

Een speltpita met kipshoarma, een low fat pizza met gemarineerde zalm of de frikandelicious on a bun. Allemaal snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten bij SNCKBR! De focus ligt op verse, biologische ingrediënten en er wordt gelet op calorieën. Op de kaart kun je gezien welk gerecht of welke snack low in calorieën is (0-250), gemiddeld (250-500) of iets hoger (500-750). Persoonlijk vind ik dit erg handig, zo kun je (mocht je op je eten letten) een verantwoorde keuze maken!
Ook leuk aan de kaart, de vega en vegan icoontjes. Zo zie je gelijk of het gerecht vegetarisch of veganistisch is! Fijn dat ook hier rekening mee wordt gehouden.


Duurzaam interieur

Bij binnenkomst valt ons gelijk op dat het vrij donker is. Leuk voor de sfeer, iets minder leuk voor het maken van mooie foto's. Je ziet hoge robuuste tafels met mooie oranje barkrukken.  Het interieur lijkt nostalgisch met warme seventies kleuren en groene marmeren tafels. Wat ook direct opvalt is de automatiek. Natuurlijk niet gevuld met kroketten en frikandellen maar met stukken fruit. Origineel! Leuk weetje is dat het hele interieur gemaakt is van natuurlijke materialen, in de bouw én in de aankleding. Er hangt daarbij ook veel groen aan de muur. Wij namen plaats zo dicht mogelijk bij het raam (voor toch nog een beetje daglicht) aan de hoge tafels!


PWR Breakfast

Wil je ontbijten bij SNCKBR dan heb je genoeg opties. Wij kozen (na veel getwijfel) uiteindelijk voor de Pancakes met blauwe bes en kokosbloesemsiroop en de Smoothie bowl met blauwe bes, banaan, kokoswater, kaneel, vanille poeder en vers fruit. Het was even uitvogelen wat Robin met haar notenallergie wel en niet kon eten maar uiteindelijk konden we dit met z'n tweetjes uitproberen.
We vonden de ontbijtjes allebei lekker maar zijn beide van mening dat de hoeveelheid vrij weinig was voor een ontbijt en voor de prijs die je ervoor betaald. Na de pancakes zaten wij nog lang niet vol, je krijgt namelijk drie mini pancakes. Ook de smoothie bowl was lekker van smaak maar vulde niet heel erg. Heb je dus honger dan moet je zeker nog iets bestellen na het eten van de pancakes of smoothie bowl.

We besloten om nog iets lekkers te nemen van de kaart omdat we nog niet helemaal vol zaten. Robin nam de Dutch Applepie en Naomi Purple Carrotcake. De paarse worteltaart is echt een aanrader. In tegenstelling tot het ontbijtje waren de taartjes vrij groot en daardoor ook vrij vullend! We zaten na het eten van de taartjes dan ook propvol!

Onze mening

Wij vinden het erg leuk om te zien hoe SNCKBR zich profileert. Het concept is uniek en hebben we nog niet eerder terug gezien in Amsterdam. Heel fijn ook dat SNCKBR in het weekend tot laat in de nacht open is! De gerechten op de kaart zijn origineel en er is voor ieder wat wils. Naar onze mening is het misschien wel handig om ook iets te doen met allergenen op de kaart, in de vorm van icoontjes. Voor Robin was het lastig om een ontbijtje te kiezen omdat ze niet precies wist waar noten/pinda's in zaten. Dit moest dan telkens opnieuw gevraagd worden in de keuken en uiteindelijk duurde het daardoor vrij lang. De portiegrootte van de ontbijtjes kunnen wat ons betreft iets groter gemaakt worden. We weten niet hoe dit is bij de andere gerechten en ontbijtjes en of dit dus overal voor geldt. De service was prima! We werden vriendelijk bediend en het personeel hield gelukkig rekening met de allergie van Robin.Conclusie

Wij zijn enthousiast over het concept van SNCKBR, een healthy hotspot waar je zonder schuldgevoel kunt snacken. We zijn daarom ook erg nieuwsgierig geworden naar de lunch en diner mogelijkheden en hun gezonde Vitamin Snacks (SNCKS die je voorzien in 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van één specifieke vitamine). Iets minder enthousiast waren we over de hoeveelheid van de ontbijtjes, dit had iets groter gekund (met name de pancakes). 
We komen zeker nog eens terug, wellicht een keer na het stappen om op die manier healthy te kunnen cheaten!Ben je benieuwd naar SNCKBR?
SNCKBR is geopend op de volgende tijden:
zondag t/m donderdag 8.00 - 01.00 uur
vrijdag & zaterdag 8.00 - 03.00 uur

Dus ga snel eens langs voor een healthy guilty pleasure!

Liefs,

Naomiaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten