zaterdag 6 februari 2016

Gezonde soep: Pompoensoep met kokosmelk

Minimaal één keer per week maak ik soep. Makkelijk vind ik het. Je krijgt snel je portie groenten binnen en je kunt vaak meerdere keren van eten. Door de kokosmelk krijgt de pompoensoep niet alleen een exotisch tintje, maar is daarnaast ook extra romig. Deze pompoensoep met kokosmelk is heerlijk verwarmend op een koude winterdag en daarnaast staat het ook nog eens snel op tafel!









NODIG: 
  • 450 gram pompoenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 2 uien
  • 2 bouillonblokjes
  • 5 cm gember
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Zout / Peper / Olijfolie


HOE:
  • Snipper de uien en fruit deze in een scheutje olie. Rasp vervolgens de gember en fruit deze kort mee. Bak ook de kerrie en kurkuma kort mee. 
  • Voeg de pompoenblokjes, kokosmelk, het water en de bouillonblokjes toe. Kook dit ongeveer 25 minuten.
  • Blend of pureer het tot een gladde, romige soep en maak op smaak met cayennepeper en eventueel wat extra peper en zout.
Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten