donderdag 3 maart 2016

Foodinspiratie: 5x Havermout recepten

Vroeger werd havermout veel gegeten omdat het goedkoop was en goed vulde. Nu zijn ook dit twee perfecte redenen voor ons, maar laat havermout nou ook nog eens ontzettend gezond zijn! Naast deze voordelen is havermout ontzettend veelzijdig: je kan er pap mee maken, pannenkoeken, koekjes, cupcakes, verwerken in hartige gerechten….en je kan het zelf door een smoothie gooien. Daarnaast kun je het combineren met vrijwel alle vruchten en specerijen!


Havermout

Havermout zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten: voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. In havermout zitten vitaminen en mineralen zoals thiamine, vitamine B5 en B6, foliumzuur, ijzer, magnesium en fosfor. Daarnaast zorgen de koolhydraten en enkelvoudige onverzadigde vetzuren, de goede vetten dus, in havermout ervoor dat je energie krijgt die je nodig hebt om de dag goed te starten. Verder bestaat havermout voor een groot gedeelte uit complexe koolhydraten, die langzaam verteren en ervoor zorgen dat je langer een verzadigd en vol gevoel hebt. Havermout zit dus vol vezels waardoor je darmen extra hard moeten werken om het te verteren. Het gevolg hiervan is dat suikers minder snel in je bloedbaan terechtkomen en je suikerspiegel minder snel stijgt en je langer een verzadigd gevoel hebt. Wij gebruiken veel havermout, omdat je naast dat je langer vol zit, ook een hoop gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt!

Inspiratie

Zelf gebruiken wij havermout vaak voor zoete gerechten, zoals ontbijtjes of zoetigheden zoals koekjes, pannenkoeken of cakejes. Maar daarnaast gebruiken wij havermout ook op een hartige manier.Wij zetten voor jullie onze 5 favoriete recepten met havermout op een rijtje!

1. Havermoutkoekjes met appel en kaneel


2. Havermout crumble met rood fruit


3. Hartige havermout omelet met veldsla en pompoenpitten


4. Havermoutpannekoekjes met appel & kaneel


5. Bietenburger met havermout en feta


Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten