zaterdag 7 november 2015

Wat eten we vandaag: zuurkoolstamppot met zoete aardappel

Bij herfst horen stamppotten en ovengerechten. Zin in een stamppot, maar net wat anders? Probeer deze smakelijke zuurkoolstamppot met zuurkool en zoete aardappel. De zoete aardappel combineert heerlijk met de zuurkool en appel. Het recept voor de stamppot vond ik in het boek 'Gezond leven doe je zo' van Sven en Jennifer van Voedzaam & Snel, een lifestyle boek voor iedereen die gezond wil leven. In het boek vind je gemakkelijke en gezonde recepten, maar ook weekmenu's en boodschappenlijstjes.







NODIG (4 personen):

- 250 gram zoete aardappels
- 500 gram zuurkool
- 2 appels
- 150 gram gerookte zalm
- 200 gram crème fraîche
- 10 gram roomboter
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 1/2 theelepel zout

HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. 
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Breng de blokjes samen met de 1/4 theelepel zout in ruim water aan de kook. Kook ze in 6 tot 8 minuten gaar.
- Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Schil de appels en snijd in blokjes. 
- Snijd de gerookte zalm in reepjes en meng deze met de appel, zuurkool, crème fraîche en peper en zout.
- Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Giet de zoete aardappelblokjes af en stamp ze met de roomboter tot een gladde puree. Verdeel de puree over het zuurkoolmengsel en bak de schotel in ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.

Eetsmakelijk. 

Liefs,

Robin

Ben je benieuwd geworden naar dit kookboek? Je kunt 'em kopen bij bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen