vrijdag 8 mei 2015

Tag: Robin en Naomi's 10 foodconfessions

foodconfessions-1024x789
Op de blog van Leonie van gewoonwateenstudentje'savondseet kwamen wij de '10 foodconfessions' tag tegen. Heel simpel: vertel je 10 confessions die met eten te maken hebben.
Na verschillende 'confessions' van verschillende bloggers te hebben gelezen (hilarisch en herkenbaar vaak) besloten we om hem allebei zelf in te vullen.







Food Confessions Naomi:
1. Ontbijtverlangens
Als ik 's avonds naar bed ga heb ik zoveel zin in het moment waarop ik wakker wordt, omdat ik dan weer mag ontbijten. Ja, voor mij is ontbijten altijd een feest en ik snap dan ook niet waarom er mensen zijn die niet ontbijten. Zodra de wekker gaat begint mijn maag al te knorren, of het nu 06:00 of 10:00 is. Liefde voor ontbijten! <3

2. Nutella-liefde
Vroeger was ik verslaafd aan Nutella. Maar dan ook écht écht verslaafd. Ik heb meer dan 10 jaar lang elke ochtend 3 boterhammen met Nutella gegeten. Gelukkig ben ik nu afgekickt van deze (niet zo gezonde) verslaving en als ik dan nu iets met Nutella eet ben ik even in de zevende hemel.

3. Mangkots
Ik ben een échte fruitliefhebber maar de smaak van een mango vind ik ronduit walgelijk. Vraag me niet waar dit vandaan komt want voor de rest kun je me echt wakker maken voor elk soort fruit. Maar mango, nee sorry, je komt er bij mij niet in.


4. Italian food
Stiekem zou ik elke dag pizza's en pasta's willen eten. De Italiaanse keuken is toch echt wel mijn favoriet. Toen Robin en ik een aantal jaren geleden een lange tijd in Italië verbleven hebben we serieus élke dag pizza of pasta gegeten. Ook misschien een lichtelijke verslaving?

5. Eten als een holbewoner
Bij ons in de familie kan niemand normaal een vork en een mes vasthouden. We zien eruit als een stelletje holbewoners die als ze een stuk vlees snijden hun vork rechtop vasthouden met hun hand in een soort van vuist. Snijden is ook niet mijn ding, het gebeurt zelfs vaak dat ik per ongeluk m'n mes verkeerd om heb en er na 5 minuten pas achter kom dat het snijden daarom zo moeilijk gaat.

6. De kokosnoot afkeer
Robin en ik houden allebei van één ding totaal niet: kokos. Het komt dan ook zeer regelmatig voor dat we ergens zijn en iets krijgen aangeboden met kokos. Je ziet ons dan gelijk naar elkaar kijken: 'niet weer....' Beleefd als we zijn eten we het vaak wel terwijl we elkaar aankijken met een gezicht van: 'jij snapt precies hoe ik me nu voel'.

7. Peanut butter hater
Ik ben niet zo dol op pindakaas. Overal zie je bloggers voorbij komen met hun pindakaasverslaving, peanut butter lovers truien, potten pindakaas die half afgelikt worden. Telkens probeer ik het weer maar ik blijf het gewoon niet lekker vinden. Vreemd aangezien ik wel van pinda's houd. Maar geef mij toch maar Nutella.

8. Sweet sweet sweet
Ik ben een echte zoetekauw en je kunt me daarom op elk moment van de dag blij maken met ijs, koek, taart of brownies. Niets lekkerder dan versgemaakte koekjes of taarten.
Mijn ultieme taart verslaving: zelfgemaakte monchou-taart van mijn moeder.
Mijn ultieme brownie verslaving: de brownie die ze verkopen bij de Yoghurt Barn.
Mijn ultieme koek-verslaving: stroopwafels. En dan het liefst van die immens grote, warme op de markt.
Mijn ultieme ijs-verslaving: Italiaans ijs in Italië of ijs van IJscuypje in Amsterdam. YUM!

9. DoorMeal
Ik kan enorm uitkijken naar het moment waarop ik naar m'n werk mag omdat ik weet dat er dan een heerlijke Doormeal voor me klaarstaat. Stiekem ben ik al een beetje verslaafd aan deze heerlijke maaltijden die onze chef-kok voor ons klaarmaakt. Probeer het ook eens, zou ik zeggen!

10. Food is everywhere
Ik ben de hele dag door met eten bezig. Of ik nu aan het studeren ben (Voeding & Diëtetiek), aan het bloggen (Three girls one kitchen) of aan het werk (DoorMeal). Mijn hele leven draait om eten. En ik vind het totaaaaaaaal niet erg. I LOVE FOOD!



Food Confessions Robin:


1. What's in it
Ik lees ALTIJD de verpakkingen van producten. ALTIJD. Waarom? Geen idee! Maar mijn ogen glijden automatisch naar de ingrediëntenlijst. Van de brandnetelthee die ik altijd drink met maar één ingrediënt tot snoepjes van Redband! 

2. ‘Nog eentje dan’. 
Ken je die? Oké ik neem nog één chocoladekoekje, dropje, snoepje! *Pakt er nog veertien*. En waarom gebeurt dit altijd met zoetigheid?!

3. Pancakes
Als ik pannenkoeken bak, kan ik me nooit inhouden tot ik alle pannenkoeken gebakken heb. Ik eet ze meteen op, met als gevolg dat ik vol zit wanneer we aan tafel gaan. Of de pannenkoeken bijna op zijn, hihi.

4. Hollandse glorie!
Ik ben dol op Hollandse kost. Ondanks mijn Surinaamse roots maak je me niet blijer met aardappels, groenten en jus. Het liefst van mijn oma én in de vorm van een vulkaan, met een putje jus in het midden. 

5. De witte motor
Melk, de witte motor, gaat er bij mij niet in. Bah, die geur ook. Al vanaf jongs af aan drink ik geen melk. Halfvolle melk, volle melk, karnemelk… ik snap niet hoe mensen voor hun lol een glas melk kunnen drinken. Chocomelk vind ik dan wel weer lekker. Heel lekker...

6. It's in the family
SCHUIMBLOKKEN. Ik kan nooit stoppen met het eten van schuimblokken. Ja die vierkante blokjes pure suiker. Een verslaving die ik van mijn moeder heb geërfd, samen eten we met gemak een pak weg. Wel gezellig hoor als je je verslaving met iemand deelt!

7. Going nuts
Ik ben allergisch voor noten en pinda’s en pesto. Nog niet zo lang en ik vind het vreselijk! Ik was altijd dol op noten, pindasaus en pesto. Ik mis de pasta pesto, broodjes met een dikke laag amandelpasta, een frietje met mayo-pinda, cashewnoten, pistachenoten en walnoten met brie en honing… Hou op, schei uit! 

8. I GOT TO EAT THIS! 
Soms zie ik eten liggen en dan MOET ik het in mijn mond stoppen.  Ook al heb ik geen honger, ik moet het eten.  Alsof het me roept om opgegeten te worden. 

9. Dictatuur
Wanneer ik kook, heerst er een soort dictatuur in de keuken. Als een echte controlfreak ben ik  heer en meester en wil altijd alles in de gaten houden. En geloof mij dat kan heel vervelend zijn als je met iemand samen kookt…

10. Alcohol
Ik kan niet, ik herhaal NIET, tegen alcohol. Na één glaasje, niet eens sterke drank, is het al feest! Hoezee!

Eigenlijk is het super grappig om over jouw rare, grappige, zeldzame eetgewoontes na te denken. Wat zijn jouw foodconfessions? Deel ze vooral met ons in de reacties! Wij zijn benieuwd!

Liefs,

Robin en Naomi


4 opmerkingen:

  1. Hahaha! Leuk geschreven! Herkenbaar allemaal, vooral de Nutella verslaving. Het MOETEN eten herken ik ook! Al heb ik geen honger en.. ingrediënten bekijken op een verpakking.

    Verder is het bij mij zo dat ik de dag niet doorkom zonder chocolade (lees: verslaving), een leven niet zonder pizza kan voorstellen en.. ik eet meer dan een dikzak (wat ik nu ook merk aan mijn kleding en weegschaal :eeeek:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah chocolade is ook heel herkenbaar. En een leven zonder pizza?! Nee dat kunnen wij ons ook niet voorstellen! 🍕🍫

      Verwijderen
  2. Jaaaaa! Dit is een hele leuke tag. Ik heb hem ook ingevuld. Dat van die melk heb ik ook. Jakkiebah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha we hebben die van jou ook gelezen! En die van drop herken in heeeeeelemaal! Ik kan dat eten tot ik erbij neerval!

      Verwijderen