zaterdag 18 april 2015

Restaurant review: Indian Food Xperience bij The Pepper Trail


Vorige week hebben wij onze eerste 'Unique Indian FoodXperience' beleefd. We waren uitgenodigd voor een onvergetelijk exclusief diner bij 'The Pepper Trail' in Rotterdam. Dit zeer vernieuwende restaurant presenteert exclusief in Nederland de moderne beleving van de karakteristieke Indiase keuken. In een stijlvolle ambiance prikkelen Chef-kok Sanjay Bahl en zijn team alle zintuigen. Dit doen ze door de intense smaken van traditionele authentieke specerijen perfect te combineren met de hedendaagse foodcultuur. Een unieke kennismaking met India in een intieme sfeer. Wij werden gelijk nieuwsgierig aangezien we zelf niet vaak Indiaas eten.


Unique Indian FoodXperience


Bij binnenkomst werden we vriendelijk welkom geheten door het personeel van The Pepper Trail. Wat voelden wij ons vereerd dat wij samen met alle pers werden uitgenodigd voor dit pre-launch event. Wij mochten als eersten de Indian FoodXperience beleven. Hoe bijzonder! De avond begon met twee heerlijke Indiase amuses. De lat werd gelijk hoog gelegd want wat was dit lekker, wat een kwaliteit, wat een smaken! De eigenaren, Vipin Moharir en zijn vrouw Payal  namen ons mee in hun verhaal naar het waarmaken van hun droom: Nederland kennis laten maken met de moderne Indiase keuken, daarbij het culturele erfgoed koesteren, specerijen en kruiden op een verfijnde manier gebruiken en dat in een modern jasje steken. Dát beschrijft de Indian FoodXperience. Naast de gerechten is er ook veel aandacht besteed aan de wijnspijscombinaties. The PepperTrail vindt het belangrijk dat de wijnen goed passen bij alle gerechten. Nadat Vipin ons meer had verteld over The Peppertrail kreeg ook zijn vrouw Payal het woord. Zij heeft de lang gekoesterde droom van haar en haar man, samen met een heel team, gerealiseerd. Ze hield het kort en sloot af met:

'Let us have fun and let us have good food'



Tikka van Zalm met Tandoori appel

Onze culinaire beleving

Na de ontvangst, de speeches en heerlijke amuses was het tijd om aan tafel te gaan. Wij zaten aan een tafel met acht andere mensen, waaronder de eigenaren van The Pepper Trail. Wat ons gelijk opviel was hoe fijne en intieme sfeer 'The Peppertrail' heeft. Het interieur is modern, sfeervol en chique. De bediening is zeer vriendelijk, behulpzaam en service gericht. Ook werd er erg goed rekening gehouden met Robin haar allergie voor noten en pinda's. Bij elk gerecht waar noten of pinda's inzaten kreeg Robin een speciaal voor haar gemaakt gerecht. Heel fijn dat hier zo goed aandacht aan werd besteed. 

Het eerste gerecht was een visgerecht: Tikka van Zalm met een Tandoori appel. Wow! Wat was dit lekker. De gemarineerde zalm was werkelijk waar fantastisch. Wij hadden zelden zo'n lekker stukje zalm geproefd met zo'n unieke smaakcombinatie van verschillende specerijen.





Kipfilet met peperroomsaus en Tandoori broccoli
Zoals al eerder gezegd, bij elk gerecht kregen wij een bijpassende wijn. The PepperTrail vindt het belangrijk dat de wijnen goed passen bij alle gerechten. Wij konden deze avond gelijk testen of dit gelukt was. Wesley, de wijnkenner van The Peppertrail, vertelde ons bij elk gerecht het verhaal achter de gekozen wijn. Heel interessant om zo meer te leren over verschillende wijnen en wijnspijscombinaties. 

Het tweede gerecht bestond uit: Kipfilet met peperroomsaus en Tandoori broccoli. Ook dit gerecht viel bij ons beiden in de smaak. De specerijen en verse kruiden geven elk gerecht een heerlijke geur en smaak. We vroegen ons vaak af wat een gerecht nou precies betekende en hoe het gemaakt zou zijn. Gelukkig was Samir er: 'to explain the Indian Food on the Indian way'. Samir wist als geen ander hoe de gerechten gemaakt werden en waar een gerecht precies uit bestond. Wat leuk om zoveel te leren over de Indiase keuken!

Het derde gerecht was een 'Tomaten Shorba', geserveerd met een heerlijk stukje Indiaas Naanbrood. Dit soepje in een espresso kopje, gemaakt van gestoomde gepureerde tomaat was ook heerlijk op smaak gebracht met de 'Pepper Touch'. Wat leuk is aan de PepperTrail is dat de keuken open is. Je kunt even een kijkje nemen bij het raam van de keuken om te zien hoe chef-kok Sanjay en zijn team daar vol passie de Indiase gerechten creëren. 

Shufta 

Het hoofdgerecht bestond uit traditionele Indiase gerechten zoals: Murgh makhani, Lams roganjosh, Mushroom pepper-fry, Udaygiri aloo, Dal makhani geserveerd met vegetarische Biryani en Naanbrood'.  Samir kon ons goed uitleggen wat deze moeilijke Indiase termen precies inhielden. We hebben bij het hoofdgerecht ook ontzettend genoten van deze overheerlijke Indiase gerechtenee. Ondertussen was het ook érg gezellig aan tafel met de andere gasten. 

Tot slot het nagerecht: een fondue met Rabdi met Shufta. Een écht Indiaas toetje waarbij we fruit konden dippen in een mengsel van melk en suiker met Indiase specerijen zoals kardemon. De Shufta bestond uit vijgen, gedroogd fruit en noten, geserveerd met vanille ijs. Wat een fantastisch toetje! We kregen naast alle wijnen ook nog een heerlijke Indiase Gin-Tonic, zeker een aanrader!






Conclusie

Wij zijn erg enthousiast over The Pepper Trail. Wat een smaakvol restaurant, wat betreft uitstraling, bediening en de gerechten. De specerijen en verse kruiden geven elk gerecht een heerlijke geur en smaak. De chef-kok en zijn team combineren bij The Pepper Trail de kenmerkende Indiase specerijen en verse kruiden met de hedendaagse restaurantbeleving: traditioneel Indiaas eten in een modern jasje. Ieder gerecht geeft een bijzondere beleving dankzij de samenstelling van unieke wijnspijscombinaties. Wij hebben een fantastische avond gehad en komen zeker nog eens terug.
Wil je meer weten over The Pepper Trail? Bekijk dan hier hun website en maak snel een reservering!
The Pepper Trail bevindt zich in Rotterdam op de Kruiskade 78.

Wil je een nog betere indruk krijgen van de avond? Bekijk hieronder nog meer door ons gemaakte foto's!

Liefs,

Naomi
















2 opmerkingen:

  1. The worst service and Indian Food ever. Non-Authentic taste, poor quantity and serving for Buffet Dinner. We had a official dinner for 30 people at this place. In spite of booking weeks in advance, they were unable to serve the quantity & service on tables. Did not even bothered to setup the tables together for the dinner. The waiters served starters on the nearer tables and completely ignored the tables further away. Would have given -5 star if possible on rating. Don't even bother about eating here if you are looking for Authentic Indian Taste or food or expect quality service.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. The worst service and Indian Food ever. Non-Authentic taste, poor quantity and serving for Buffet Dinner. We had a official dinner for 30 people at this place. In spite of booking weeks in advance, they were unable to serve the quantity & service on tables. Did not even bothered to setup the tables together for the dinner. The waiters served starters on the nearer tables and completely ignored the tables further away. Would have given -5 star if possible on rating. Don't even bother about eating here if you are looking for Authentic Indian Taste or food or expect quality service.

    BeantwoordenVerwijderen