dinsdag 17 maart 2015

Verrassend AH: Japanse udon noedels met makreel & zeewier tapenade

Een aantal weken geleden werden wij enorm verrast met een 'verrassendAH' pakket in samenwerking met Chickslovefood. Doel van deze leuke actie was om ons en onze volgers bekend te maken met verrassende innovatieve producten uit het Albert Heijn assortiment. Kijk hier op de website van de Albert Heijn  voor 50 producten uit hun verrassend AH assortiment.

Na het ontvangen van het verrassende AH pakket konden we natuurlijk niet wachten om alles te proeven. Met veel producten waren we nog niet bekend en we stonden te popelen om nieuwe recepten te bedenken. We zijn blij verrast, wat een heerlijke smaken. Van de handige Snack Today 10 uurtjes met groenten of fruit, tot de Japanse Udon Noedels, de boerenkoolchips en de Seaweed tapenade van BioToday. Wij zijn fan!!
Eerder schreven we al over de heerlijke kruiden van Jonnie Boer, die wij ook in het pakket kregen. Hier bedachten wij dit heerlijke recept mee met naanbrood, courgette en feta.

Japanse Udon/Soba noedels
We waren ook erg benieuwd naar de seaweed tapenade van Bio Today. Deze tapenade bestaat uit drie verschillende soorten zeewier: kombu, ulva en zeespaghetti. Er zijn verschillende specerijen aan toegevoegd zoals mosterd en sojasaus, dit zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie.

Naast de tapenade konden we ook niet wachten om de Japanse udon noedels uit te proberen. Dit zijn biologische noedels van het merk Hakubaku, gemaakt van tarwe en hebben een aangename structuur en smaak.
Naast de Udon noedels verkopen ze ook Soba noedels, gemaakt van boekweitmeel. Ook deze kregen wij in ons pakket! Wij zijn inmiddels fan van deze twee heerlijke producten. We zijn snel in de keuken gedoken en hebben dit heerlijke eenvoudige (maar 5 ingrediƫnten en klaar binnen 15 minuten) recept voor jullie bedacht.


Seaweed tapenade
NODIG (voor 2 personen):
200 gram gerookte makreelfilet
400 gram oosterse wokgroenten
180 gram Japanse udon noedels
scheutje sojasaus
2 theelepel zeewier tapenadeHOE:
- Kook de Japanse Udon noedels volgens de verpakking.
- Verhit wat olijfolie of wokolie in een wokpan en wok de oosterse wokgroenten tot ze beetgaar zijn.
- Snijd ondertussen de makreel in stukjes.
- Voeg deze samen met de sojasaus en zeewier tapenade aan de wokgroenten toe. Verhit nog enkele minuutjes mee.
- Serveer de noedels met daarbij de wokgroente & makreelfilet.
Smullen maar!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten