zaterdag 21 maart 2015

Review: Restaurant van Rijn

© Michael van Oosten
Een tijdje geleden werden wij uitgenodigd door PR/marketing bureau en koffietentje CoffeeConcepts om te komen eten bij Restaurant van Rijn in Amsterdam.
We waren blij verrast dat we deze uitnodiging kregen en waren erg nieuwsgierig naar dit leuke hippe restaurant en cocktailbar op het Rembrandtplein. Het restaurant, is geopend in augustus 2012 en heeft zich laten inspireren door schilder Rembrandt van Rijn. Dit is dan ook volop terug te zien in het interieur. Het industriële karakter van het gebouw, het interieur, de eigentijdse meubels en de open keuken roept van Rijn een sfeer op van een bijzondere plek met kosmopolitische uitstraling. Mooi om te zien hoe oud en nieuw hier samen zijn gebracht.Over 'van Rijn'
Van Rijn serveert eersteklas gerechten met een internationaal tintje. Het restaurant is open voor lunch, diner en fingerfood en heeft daarnaast een uitgebreide cocktailkaart. Op zaterdag is er live muziek en de avond zet zich voort met een DJ die voor sfeervolle tunes zorgt.
Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen naar onze mooi gedekte gereserveerde tafeltje in het midden van het restaurant. Wij vonden de sfeer in het restaurant heel aangenaam. Je zit er heel ontspannen en kan elkaar goed verstaan. Je wordt niet snel afgeleid door andere mensen aan tafeltjes en hebt het gevoel dat je niet snel een hapje wilt eten maar lekker uitgebreid wilt tafelen.

Gin tonic cocktails
Menu du chef
De chef-kok van het restaurant vroeg of hij ons mocht verrassen met het Menu du chef: een wisselend 5-gangen diner, zorgvuldig samengesteld door de chef kok. We wilden ons graag laten verrassen want zelf een keuze maken uit de kaart leek ons onmogelijk. De menukaart is uitgebreid met veel verschillende soorten gerechten. Van carpaccio, zalm, eend, skrei, tot kreeft, kaviaar en fregola. Voor elk wat wils. Moeilijk om daar uit te kiezen, dus voor ons was het verrassingsmenu een uitkomst!
Het menu begon met een heerlijke amuse van schuim van piccalilly en marshmallow van buikvet. We kregen allebei een heerlijke gin tonic. Een heerlijke Monkey Gin met grapefruit, zwarte peper, druiven en karamel. Mmm een aanrader. Of een traditionele Hendriks Gin Tonic met komkommer en eetbare roos. Yum!


Cannelloni gerookt rundvlees met kreeftensalade
Vervolgens kregen we ons eerste voorgerechtje: cannelloni van gerookt rundvlees gevuld met kreeftensalade, wasabimayonaise, wakame en een stukje flammkuchen. Apart gecombineerde smaken, voor ons even wennen maar hoe meer we ervan aten hoe lekkerder we het vonden.
Het volgende gerechtje bestond uit rode mul, kreeftenstaart, gestoofde en rauwe venkel, geserveerd met een kreeftenjus, gepoft tomaatje, artisjok & aardappelkrokantje. De kreeftenstaart was niet helemaal ons ding maar we vonden de rode mul verrukkelijk!


Scharrelhoen met bimi, maïs, witlof, spelt
Het derde gerechtje was met stipt onze favoriet: scharrelhoen, met bimi, maïs, witlof en een wortelmousseline, een garnituur van spelt, een creme saus van vandovan op basis van kerrie en een kroepoekje van kip en gevogelte. Wat was dit lekker! Wat een bijzonder smaken allemaal. Je kan proeven dat ze alleen maar verse en goede producten gebruiken. Daarnaast proberen ze rekening te houden met ingrediënten van het seizoen. Wij vonden dit een bijzonder en heerlijk gerechtje.Wat ons opviel was de uitstekende service bij van Rijn. We werden heel fijn bediend en de medewerkers konden ons veel informatie geven over het restaurant en de gerechtjes. Je merkt dat zij echt kennis hebben van het eten en met plezier dit willen uitdragen. Er werd ook goed rekening gehouden met Robin haar noten-allergie. Heel fijn!

Dessert
Het vierde gerechtje was een traditionele rundersteak geserveerd met romige smeuïge fregola (een soort risotto), geserveerd met zuurkool, romanesco, hennepzaad en een rode wijn jus. Mmm, het was jammer dat we al aardig vol begonnen te raken want ook dit gerechtje smaakte heerlijk. Het vlees was perfect gegaard en ook vonden we de fregola erg bijzonder. Gecombineerd met een heerlijke rode wijn erbij zorgde dit voor een perfecte smaaksensatie. Tot slot kregen we het toetje: gepocheerde rabarbermousse, ijs van lavas (maggiplant), een witte chocolademousse en een schuimpje van gedroogde sinaasappel .Wat een bijzonder toetje. We kregen tot slot nog een heerlijke zoete dessertwijn die bij ons beiden ook zeer in de smaak viel.


Conclusie
Wij waren erg verrast door de verschillende gerechtjes. Het ene gerechtje vonden wij weer lekkerder dan de andere, maar over het algemeen waren wij erg positief. Kies je voor het verrassingsmenu, dan moet je wel een beetje van culinair eten houden. Wil je liever iets 'simpelers 'eten dan kun je ook prima een gerecht van de kaart kiezen zoals: carpaccio, een lekkere rundersteak of een stukje gesmoorde zalm. Voor ieder wat wils. Kijk hier voor hun hele menukaart.
Wij zijn enthousiast en gaan in ieder geval snel een keer terug voor een lekkere cocktail of een heerlijk diner.

Liefs,

Naomi

2 opmerkingen:

  1. Dus niks geworden en ik had zo mijn best gedaan om een speterende reactie te geven oop al dat heerlijke eten in Restaurant van Rijn. Met moeilijke termen en uitspraken maar nee hoor niks noppes nada Liefs en een Kus van Joke van Vuure.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer oma. We hadden die spetterende reactie graag willen zien natuurlijk. Maar gelukkig zien we deze reactie wel!!!! Liefs, Naomi

    BeantwoordenVerwijderen