vrijdag 13 maart 2015

Review: Powerfood by Rens Kroes

Powerfood: voor een happy & healthy lifestyle. Zo luidt de titel en ondertitel van het inspirerende kookboek van Rens Kroes, boordevol gezonde en pure recepten.
Rens gelooft dat de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging én ontspanning zorgt voor een fit en gelukkig leven. Een happy life bereik je niet met een crashdieet, maar wél door lekker en gezond te eten, goed voor jezelf te zorgen en vooral... te genieten.Over Rens
Rens Kroes (ja inderdaad, het zusje van) is, bekend als voedingscoach, opgegroeid in Friesland met biologische en eerlijke voeding.. Haar pake was de eerste biologische boer, haar beppe was krudienvrouw en haar moeder is voedingsdeskundige. Op haar negentiende verruilde ze Friesland voor New York, een walhalla op het gebied van healthy food. Terug in Nederland kwam Rens te werken in een Obesitaskliniek in Amsterdam, waar ze in aanraking kwam met de psychische kant van eten. Toen wist ze zeker dat ze mensen wilde begeleiden en helpen met een gezond eet- en leefpatroon.

'Ik geloof dat de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging én ontspanning zorgt voor een fit en gelukkig leven. De holy triangle noem ik het. Ik ben voorstander van biologisch voedsel, omdat het onbespoten en onbewerkt is. Niet alleen is de smaak puur en lekkerder, je lichaam hoeft ook niet onnodig gifstoffen te lozen'. 


Naast goed eten en bewegen is ze ervan overtuigd dat relaxen essentieel is. Lief zijn voor je lijf, jezelf een chillavondje gunnen met een goede film, een dinertje met vrienden of een nachtje dansen. Op deze momenten even diep ademhalen en realiseren en voelen wat een heerlijk leven het is. Dat is ultieme ontspanning! 

Powerfood
Het kookboek is ingedeeld in 7 categorieën: ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks. Al deze gerechten en ingrediënten zijn volledig puur, zonder zakjes en pakjes.
Een greep uit haar recepten: chia-bananenpudding, quinoa sushi, osawacake, saotosoep, good noodles, raw snackrepen, vanille-kokos ijs, chocomuffins (zie hier het recept), homemade hummus, notenpasta, pesto, heerlijke smoothies, sapjes, feel good drink & homemade notenmelk.
Het zijn aardig wat recepten, maar ze zijn erg afwisselend dus je dat maakt het leuk! De gerechten zijn niet heel ingewikkeld, je hoeft geen chef-kok te zijn en geen ingewikkelde kooktechnieken te gebruiken. Bij sommige recepten heb je alleen wel aardig wat ingrediënten nodig, maar je kunt er altijd voor kiezen om de recepten naar je eigen hand te maken en enkele ingrediënten/kruiden weg te laten.

Eten als medicijn
Naast de leuke recepten geeft Rens ook wat uitleg over bepaalde ingrediënten, hun werkzame stoffen en interessante weetjes. In het deel 'Eten als medicijn' bespreekt Rens lichamelijke kwaaltjes en klachten die je kunt verhelpen met voeding. Erg handig! Voel je een griepje opkomen, dan pak je dit hoofdstuk erbij en zie je gelijk wat voor producten je kunt gebruiken om dit griepje tegen te gaan! En wist je bijvoorbeeld dat je voor een mooie huid het beste avocado, komkommer, groene en oranje groente, vette vis, plantaardige olie, noten en citroen kunt eten?
Naast deze handige weetjes deelt ze ook een aantal dagschema's, voor een sporty day, busy day of lazy day. Een leuke nuttige toevoeging aan het koekboek.

Conclusie
Wij zijn behoorlijk enthousiast over dit kookboek. Er staan veel afwisselende recepten in, voor ieder wat wils en naast alle smaakvolle recepten staat het boek vol met zeer stijlvolle foto's en inspirerende quotes. Een enkel minpuntje: niet alle recepten staan op de foto. Persoonlijk vind ik het prettig als elk recept gefotografeerd is, zodat je er toch een beter beeld bij krijgt.
Wij vinden het echt een musthave voor in je kookboekencollectie. Doe hem jezelf cadeau of verras iemand anders ermee.

Boek gelijk kopen? Dat kan bij bol.com

Powerfood - Rens Kroes - 19,99  
Uitgeverij Unieboek - Het Spectrum

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten