woensdag 25 februari 2015

Review: E-book '200 exotische afslankrecepten'

Onlangs kregen wij een mailtje van Suzanne van der Linden, auteur van het e-book '200 exotische afslankrecepten' van de website 'leuk afvallen'.  Ze schreef over haar receptenboek met meer dan 200 exotische recepten uit de wereldkeuken. Wij zijn erg enthousiast geworden over de diversiteit van de recepten. Een voordeel daarbij is dat je ook nog eens makkelijk afvalt omdat de meeste recepten weinig (snelle) koolhydraten en beperkte calorieën bevatten. Daarnaast bevatten de meeste recepten ook nog eens weinig verzadigde vetten en veel goede vitamines en mineralen.

Wereldgerechten
Wat ons aanspreekt aan het boek is dat er veel verschillende soorten recepten in staan, uit verschillende werelddelen. Het boek is onderverdeeld naar drie culinaire regio's van de wereldkeuken: Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Binnen deze drie delen is er een verdere onderverdeling gemaakt op land. In het boek worden bijvoorbeeld recepten beschreven uit China, Japan, Vietnam, Indonesië, India, Thailand, Mexico, Peru, Iran, Marokko en nog meer landen. Veel culinaire tradities leggen de nadruk  op zelf bereid, eerlijk en puur eten. Dit zie je dan ook terug in het receptenboek. Denk bijvoorbeeld aan Chinese Kung Pao Kip, Koreaanse Bulgogi met spinazie, Zalm met limoen op rijst, verse Vietnamese Loempia's, Thaise kokossoep met kip, Koriander omelet rolletjes, Soep van zoete aardappel en linzen, Thaise courgette met pompoen, Indiaas naanbrood met gekruide aardappel en spinazie, Hartige Colombiaanse knoflook of heerlijke Argentijnse chimichurri burgers. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat een heerlijke recepten allemaal!!


Diversiteit gerechten
Door de variatie aan recepten is er voor ieder wat wils. Je waant jezelf elke avond in een ander land wanneer je elke dag een ander recept maakt uit een ander werelddeel of land. 
Binnen het boek wordt onderscheid gemaakt naar recepten die makkelijk te bereiden zijn (bijv een doordeweekse maaltijd) en recepten die wat meer tijd kosten maar erg bijzonder zijn. Bij de keuze van de recepten is ook rekening gehouden met diversiteit van voedingsstoffen en smaken. Dit zorgt ervoor dat je niet dezelfde soort voeding blijft hangen. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met vegetariërs. Deze recepten worden aangegeven in het boek. 


E-book:
Het receptenboek is een E-book die je makkelijk kunt downloaden. Wanneer je het boek nu download krijg je een aantrekkelijke introductiekorting van meer dan 40%. Daarnaast is de lay-out erg makkelijk, geschikt voor iedere computer en betaal je geen extra verzendkosten. Je kunt direct betalen met iDeal. 


Conclusie
De recepten in het dit boek bevatten een lage hoeveelheid koolhydraten, relatief weinig verzadigde vetten, gematigd aantal calorieën, het gebruik van natuurlijke ingrediënten, veel goede vitaminen en mineralen en uiteraard de focus op genieten. De diversiteit van de gerechten zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is! Een leuke bijkomstigheid is dat je ook nog eens kunt afvallen door deze recepten, op een leuke en lekkere manier.

Bestel het e-book via deze link of neem een kijkje op de website leuk afvallen

Groetjes,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten