vrijdag 20 februari 2015

Happy Healty Lunch: Naanbrood met rucola, courgette en zongedroogde tomaatjes

Wil je niet saai en standaard lunchen met een gewoon broodje, probeer dan dit heerlijke naanbrood eens! Dit platte Indiase brood is heerlijk te combineren met verse groenten en andere toppings. Het leukste is dat je eindeloos kunt variëren met groenten die jij lekker vindt. Wij kozen deze keer voor de courgette. Courgettes zijn makkelijk verteerbaar en zitten vol met vezels en mineralen zoals: magnesium, vitamine B1 en B9. Bovendien zitten ze boordevol kalium en zijn ze natriumarm.

We brachten de courgette op smaak met heerlijke kruiden van Jonnie boer, de Thaise red curry. Deze Thaise specerijenmelange is geschikt voor het maken van een heerlijke curry. De smaak kenmerkt zich door een veelheid van specerijen zoals steranijs, gember en citroengras. Heerlijk gecombineerd met dit recept! De kruiden van Jonnie boer zijn puur, de smaken intens en er zijn geen zout of e-nummers aan toegevoegd! Wij zijn enorm fan!! Alle kruiden zijn gewoon t koop bij de Albert Heijn. 





NODIG (voor 2 personen):
- Naanbroden (Patak; verkrijgbaar in o.a. Albert Heijn) Wij gebruikten de naanbroden met koriander en knoflook
- Eén (biologische) courgette
- 1 plak feta
- 1 zakje (biologische) rucola
- een handjevol zongedroogde tomaten
- 1-5 a 2 theelepels thai red curry van Jonnie Boer
- Peper en zout
- Olijfolie om in te bakken

HOE:
- Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de naanbroden is aangegeven, en was de groenten.
- Snijd de courgette in plakjes. Verwarm ondertussen een grill- of koekenpan met een beetje kokos- of olijfolie.
- Bestrooi de plakjes courgette met de kruiden en bak ze aan beide kanten bruin.
- Snijd ondertussen de feta in blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Leg de naanbroden op een ovenplaat en leg vervolgens de gegrilde courgette op de broden.
- Voeg daarbovenop de feta en de zongedroogde tomaten
- Bak de naanbroden in de oven volgens de verpakking af.
- Wanneer de naanbroden opgewarmd zijn, beleg je ze met de rucola.
- Maak af met een beetje peper en zout.

Eet smakelijk!

Liefs,

Robin en Naomi

1 opmerking:

  1. haha wij hebben de thai red curry van jonnie niet gebruikt!!!!! de kruiden in mijn eigen kast zijn gewoon genoeg, lekker puh!!!

    BeantwoordenVerwijderen