maandag 16 februari 2015

Evenement: De Nationale Gezondheidsbeurs

Op zondag 8 februari bezochten we de Nationale Gezondheidsbeurs in de jaarbeurs van Utrecht. De Nationale Gezondheidsbeurs is een beurs op het gebied van gezondheid en een gezonde levensstijl rondom zes thema's: Medisch & Zorg, Beauty & Verzorging, Eten & Drinken, Sport & Avontuur, Body & Mind en eHealth & Technologie. 

Op de beurs vind je naast stands, ook lezingen op het gebied van de zes thema's. Wij hebben een lezing van Ralph Moorman bijgewoond over zijn boek "De Hormoonfactor". Daarnaast hebben we samen met onze moeders veel inspiratie opgedaan. Naast dat we allerlei lekkere en soms ook vreemde dingen geproefd hebben, hebben we ook onze heupjes losgegooid met hoepels en op de minitrampolines. Zijn jullie zelf niet op de beurs geweest? We hebben voor jullie een aantal leuke en inspirerende concepten en stands op een rijtje gezet:Inspirerende concepten!

Eatzo

         "Doorbreek de lijn van ongezonde gewoontes"

Eatzo weet dat een goede gezondheid en voldoende energie belangrijke voorwaarden zijn om volop te kunnen genieten van het leven. Als je gezond eet, voldoende beweegt en tijd neemt om tot rust te komen: word je slank, gezond en bruis je van energie. Eatzo vindt dat iedereen op de hoogte moet zijn van gezonde voeding en de rol van voeding op dagelijkse klachten. Hierbij kan Eatzo mensen begeleiden door middel van een online coachingsprogramma. Daarnaast wil Eatzo mensen helpen om en gezonde leefstijl te combineren met werk en school dmv praktische en eenvoudige tips, recepten en blogs. Tot slot bieden ze handige producten aan om een gezonde leefstijl buitenshuis te kunnen vervolgen, die je kunt vinden in hun webshop. Nieuwsgierig? Check hun website! 

Kees

         "Kees, goed voor je cholesterol en lekker"

Keesmakers is een innovatief bedrijf gespecialiseerd in gezonde zuivelproducten, opgezet door twee ondernemers uit Leiden, Marc van Wanroij en Gijs Jansen.
Kees is een gezonde kaas, gemaakt van magere melk en plantaardige oliën, zoals zonnebloemen en koolzaad. In kees worden de verzadigde melkvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. Kees bevat 60% minder verzadigd vet. Daarom is kees goed voor je cholesterol. Daarnaast bevat kees 30% minder zout en dat is goed voor je bloeddruk. Kees is gewoon te koop in de meeste supermarkten zoals AH, Jumbo, Plus, Deen en C1000. Benieuwd geworden. Kijk hier voor meer informatie.

Paleo bro's
"Paleo is geen dieet maar een lifestyle"
Remko van Paleo Bro's is van mening dat je je lichaam als een Rolls Royce moet behandelen en niet als een vuilnisbak. Hij vindt gezonde voeding erg belangrijk en wil mensen bewust maken dat het ook anders kan. Door gezond te gaan eten, ga je je beter voelen, je komt beter in je vel te zitten en wordt fitter en energieker.  Zijn recepten zijn makkelijk en simpel te maken en bevatten geen koolhydraten en suikers. Ook verkoopt hij Paleo Bro's Vital Green Superfoods: biologische groenten in poedervorm. Remco helpt je met een healthy lifestyle in de vorm van workshops, koken op locatie en nog veel meer. Benieuwd geworden? Hier vind je meer informatie!

Detox en reload holidays
"A life changing program met veel persoonlijke aandacht en kleine groepen"  
Een ding die wij HEEL graag een keer willen doen is een detox vakantie. Op de Nationale Gezondheidsbeurs stond Monique van Detox & Reload holidays. Zij bieden detox vakanties aan op Ibiza en mensen helpen aan een gezondere levensstijl. Dit doen zij door een gevarieerd programma met welness, beweging en en detox-kuur om zo het lichaam te ontgiften en ontstressen. Dit zorgt voor een reiniging van het lichaam en nieuwe energie. Naast gezonde voeding worden er veel sportieve of ontspannende activiteiten georganiseerd zoals yoga of kayakken. Benieuwd geworden? Hier vind je meer informatie!

Kruidencentrum 'de Sprenk'
 "De Sprenk" is het kennis- en opleidingscentrum op het gebied van  gezondheidsbevorderende kruiden, wilde planten en voeding. Dit zowel de teelt en de verwerking van deze planten." 
De Sprenk is het kennis - en opleidingscentrum op het gebied van gezondheidsbevorderende kruiden, wilde planten en voeding en een bron van kennis en ervaringen. Gidy en Max Niessen hebben jarenlange ervaring in het onderwijs en hebben zich verdiept in de (geneeskrachtige) werking van planten. Deze ervaring wordt overgedragen door middel van opleidingen en tijdens rondleidingen en workshops. Hierbij staan de gezondheidsbevorderende werking en gebruik van planten, gezonde voeding, opleiding en educatie, natuurontwikkeling in de tuin en ecologie en biologie centraal. Je kunt hier ook een opleiding tot herborist volgen. Het is een zeer brede kruidenopleiding waarbij de nadrukt ligt op gezondheidsbevorderende kruiden, wilde planten en voeding. De opleiding duurt 3 jaar en bestaat uit zowel theorie als praktijk gericht op voeding en huidverzorging. Benieuwd geworden? Hier vind je meer informatie!
Life food
'Ons doel is het maken en aanbieden van gezonde en voedzame producten die simpelweg geweldig smaken'.
Alle producten van Life Food zijn:
  • 100% puur
  • 100% rawfood kwaliteit
  • 100% bio en vega
  • 100% glutenvrij
  • 100% lactosevrij
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • 0 % toegevoegde suiker
Life Food vindt dat zo belangrijk voor jouw gezond, het milieu en de pure smaak van hun producten. Zij zijn overtuigd dat 100% het lekkerste smaakt! Bij Life Food vindt je onder anders chocolade, bars, crackers, zoete lekkernijen en koekjes. Benieuwd geworden? Hier vind je meer informatie!


Wij hebben het onwijs leuk gehad op de Gezondheidsbeurs! Bekijk hieronder voor een impressie de foto's die we hebben gemaakt!

Liefs,

Robin & Naomi
Geen opmerkingen:

Een reactie posten