maandag 22 mei 2017

Rabarber compote met yoghurt

In mei is rabarber vaak volop verkrijgbaar. Wij zijn gek op deze groente met een ietwat zure smaak. Wij maakten deze rabarbercompote. Heerlijk in bijvoorbeeld je yoghurt! Normaal wordt rabarber gezoet met normale geraffineerde (slechte) suiker, nu kun je er natuurlijk voor kiezen om deze suiker te vervangen door kokosbloesemsuiker, maar je kunt natuurlijk ook kiezen om helemaal geen suiker toe te voegen. Het recept voor deze suikervrije rabarber vonden we hier. In plaats van suiker worden er appels gebruikt.


NODIG:
- 1 kilo rabarber
- 500 gram appels (bv. Jonagold)
- Kaneel of een opengesneden vanillestokje

HOE:
- Snijdt een klein stukje van de onder- en bovenkant van de rabarber. Was de rabarber grondig en snijdt het in kleine stukjes.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in kleine blokjes.
- Doe de rabarber en appel in een grote pan en voeg een klein laagje water toe. Voeg twee eetlepels kaneel of het pulp van een opengesneden kaneelstokje toe.
- Breng het water aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Roer regelmatig. Kook de rabarber in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de rabarber vervolgens goed afkoelen.

Wij aten de rabarber met yoghurt! Lekker als toetje.

Liefs,

Robin & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen