zondag 22 oktober 2017

Vegan in Amsterdam: Meatless District

Sinds ik vegan ben, ben ik steeds meer op zoek naar vegan hotspots in Amsterdam. Wij noemen iets een leuke hotspot wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en er ook gezonde en opties op de menukaart staan. Maar wat vooral belangrijk is, is de smaak! Ik bezocht samen met mijn zusje Meatless District, een restaurant waar alle gerechten 100% plantaardig zijn. Dit klinkt als de hemel!100% plantaardig

Over Meatless District heb ik veel goede verhalen gehoord. Een restaurant waar alle gerechten 100% plantaardig zijn, klinkt mij als muziek in de oren.  Bij Meatless District wordt gelet op het samenspel van smaken en is er aandacht voor detail.  Het restaurant heeft een toffe industriĆ«le uitstraling en is in het weekend geopend vanaf 10:00 uur voor ontbijt, lunch en diner en van dinsdag tot vrijdag geopend vanaf 12:00 uur voor lunch en diner. Daarnaast kun je er ook afhalen of bestellen.Industrieel dus. Met een grote bar in het midden en een open keuken. Binnen oogt het ruim en uitnodigend, maar omdat het zulk mooi nazomers weer was, zochten we snel een plek op het terras voor het restaurant. We kozen beiden voor een juice van de Juice Brothers en na een korte blik op de lunchkaart kwamen we erachter dat er teveel lekkers op het menu staat: vegan kroketten, smashed avocado met aardebei en munt, fried colliflauwer, pancakes. De keuze is reuze, maar we besloten om de Meatless District burger met zoete aardappelfriet (en vegan mayo) en de Sunshine bowl te delen. De MD burger van seitan was erg lekker en de zoete aardappelfrietjes met huisgemaakte vegan mayo overheerlijk.De Sunshine Bowl was een lust voor het oog en is een aanrader om te nemen. De combinatie van de noodles met een spicy sojasaus en verschillende kleurrijke groenten is heerlijk. De porties zijn ideaal en groot genoeg.


Meatless District is een restaurant waar je met een gerust hart uit eten kunt gaan, ook met non-vegans. De kaart is uitgebreid en er is genoeg keuze. De gerechten zijn lekker, smaakvol en origineel. Niet alleen is de presentatie een lust voor het oog, de smaken van de gerechten sluiten ook goed op elkaar aan. Wij zijn dan ook ontzettend benieuwd naar de dinerkaart en gaan snel nog een keer terug! 

Liefs,

Robin

Je vindt Meatless District op de Bilderdijkstraat 65-67 in Amsterdam.Geen opmerkingen:

Een reactie posten