donderdag 11 mei 2017

Foodies in Cyprus #2

Joehoe! Het is alweer dag 3 in super heet Cyprus. Het is steeds warmer aan het worden hier. Inmiddels loopt de temperatuur op naar de 33 graden. In Nicosia is het dan echt niet uit te houden dus dan heb je echt het zeewindje nodig en de zee voor de verkoeling. Gelukkig hebben we een leuk weekend voor de boeg. We gaan heerlijk zon, zee en strand opzoeken in Ayia Napa, samen met Rebecca en haar vriendin. Ondertussen genieten we hier ook ontzettend van al het lekkere eten. Nicosia heeft veel leuke hotspots en het eten is vaak niet heel duur. Genoeg te ontdekken en te proeven dus voor deze foodies!


Woensdag
Gister hadden we lekker uitgeslapen en besloten om te ontbijten in een healthy hotspot. Om 10.30 was het al super warm in de stad en we liepen al te puffen. Het ontbijttentje, Silver Pot, lag op ongeveer 20 minuten lopen en hier begonnen we de dag met wentelteefjes met kaneel en pecannoten en een American pancake met vers fruit en ahornsiroop en een verse fruitjuice.Hierna besloten we omdat het zo ontzettend heet was om naar het openbare zwembad van Nicosia te gaan wat weer zo'n 20 minuten lopen was. Daar aangekomen bleek het dicht te zijn. Wat een ellende! Naomi wist van een van haar Erasmus buddies dat je bij het Hilton voor €3,00 per dag kon zwemmen. Een prima optie toch? Na een tocht van weer 40 minuten in 36 graden in een stad zonder een zuchtje wind kwamen we bij het Hilton aan. We werden doorverwezen naar het zwembad en al snel kwam de poolboy op ons afgesneld met de mededeling dat we 12,00 p.p . moesten betalen. Shit, het was dus helemaal geen 3,00. Maar na de helse tocht, lokkende ligbedjes en een licht briesje besloten we om gewoon te blijven liggen. Het was het waard en we waren helemaal zen na een middag bijkomen aan het zwembad. Hierna haalden we een falafelwrap voor maar 2,00 bij Bake 'n Take: een tentje bij Naomi's huis om de hoek. Vet lekker! Daarnaast deed Robin ook nog een lesje yoga, wisten jullie trouwens ook al dat Robin een yogaopleiding gaat doen? Hoe leuk!

's Avonds zouden we naar een Erasmusparty gaan en afspreken met Rebecca (studiegenoot van Naomi) en haar vriendin.  Wij gingen eerst uit eten bij Piatsa Gourounaki, een super cheape hotspot in het centrum van Nicosia. Hier deelden we een Vegetarische Mezze met verschillende hapjes zoals pitabrood met dips, verse frietjes met rozemarijn, groenten in een pittige tomatensaus met fetakaas, gegrilde groenten, een bruchetta met halloumi en tomaat en een pita met fetakaas en tomaat voor maar €13,00! Echt een aanrader, want het is super chill!Hierna spraken we af met Rebecca en Luca en dronken we een drankje bij een klein cafeetje voor we naar de Erasmus Party gingen. Hier maakte Robin kennis met 101 mensen die Naomi kende en is 100 namen alweer vergeten behalve van die van Arno. Het feestje was leuk!


Om half 5 lagen we in bed en besloten om vanochtend lekker uit te slapen tot 09:30 uur. We waren beide een beetje brak van het korte nachtje en besloten om rond 11:30 naar het strand te gaan. We ontbeten met een vegan wrap met hummus en rauwe groenten en een baguette met brie. Ook dronken we een detoxsap met appel, wortel, gember en sinaasappel.De bustocht richting de stranden bij Ayia Napa duurt ongeveer 1 uur. We besloten om niet naar Ayia Napa zelf te gaan maar echt kilometers ervoor al uit te stappen, bij de eerste bushalte. Zo kwamen we bij de prachtigste, prachtigste blauwe stranden everrrrr. We hebben de hele middag gewandeld, gezond, gezwommen en genoten van het prachtige weer. We liepen echt kilometers! Aya Napa is wel een wat minder leuke kustplaats denk: Geordie Shore maar dan met vet veel Russen, maar het strand is er wel prachtig!
'S avonds aten we echt vet lekkere vegan sushi bij 48Bistro. Maki rollen gevuld met quinoa, mango, avocado en verse groenten en afgetopt met vers zeewier. Zo lekker! Het leuke is dat ze een hele vegan kaart hebben!Nu zijn we moe en gaan we lekker slapen. De komende dagen gaan we naar Ayia napa samen met Rebecca en Luka. Zin in!

Liefs,

Robin & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten