woensdag 10 mei 2017

Foodies in Cyprus #1

Jeej! Het is zover, we zijn herenigd. We hebben elkaar 4 maanden niet gezien omdat Naomi voor haar minor op Cyprus studeert (wat overigens totaal geen straf is: 31 graden nu). De komende week willen we jullie meenemen met alles wat we hier zien en meemaken aan de hand van leuke foto’s. 
Doordat we de afgelopen tijd elkaar niet hebben kunnen zien stond de blog even op een laag pitje. We hebben een heleboel leuke plannen voor de blog, maar dat gaan we nu eerst voor onszelf visualiseren en vormgeven. Gek genoeg voelt het alsof we elkaar helemaal geen vier maanden elkaar niet hebben gezien, maar is het gewoon als vanouds en hebben we elkaar duizend dingen te vertellen. Het is fijn als je een vriendschap hebt waarin je elkaar begrijpt en dezelfde mindset hebt.  Robin kon niet wachten om Cyprus te verkennen. Het Cyprus waar Naomi al vier maanden lang rondzwerft. 

Nicosia
Cyprus ligt op ongeveer 4 uur vliegen van Nederland. Het bestaat uit een Turks en een Grieks gedeelte. Naomi woont in Nicosia op het Griekse gedeelte van Cyprus. Dit is een stad met veel studenten van over de hele wereld. Vanuit Lacarna, waar je vanuit Amsterdam rechtstreeks op kan vliegen, ben je met de bus in ongeveer 40 minuten aan de rand van Nicosia. Het centrum van Nicosia bestaat uit twee delen: een Grieks gedeelte en een Turks gedeelte. Door middel van een paspoortcontrole kun je van het Griekse gedeelte naar het Turkse gedeelte ‘reizen’ en vice versa. Naast Griekenland hebben we dus ook Turkije bezocht. In het oude centrum van Grieks Nicosia vind je veel snuisterij zaakjes, restaurants en barretjes. Het is een gezellige reuring van jong en oud.  Het Turkse gedeelte van Nicosia is ook meteen heel anders: andere winkels en een andere vibe. Hier vind je Buyuk Han een schattig binnenplaatsje met allemaal leuke winkeltjes. Het is vandaag echt enorm, mega heet op Cyprus en we waren echt toe aan een sapje. We besloten om een sapje te gaan drinken bij Inga’s Veggie Garden. Een healthy  vega hotspot aan de rand van het oude centrum in het Griekse gedeelte van Nicosia. Hier dronken we een ijssssskoude smoothie met allerlei fruit (vitamientjes J) en hadden we nog wat gesprekken over wat we willen met Three Girls One Kitchen.
’S Avonds gingen we een hapje eten bij een typisch Grieks restaurant 'Valtou Rigani' ongeveer 10 minuutjes lopen van Naomi haar huis. Het was echt ontzettend lekker! 

Buyuk Han, de schattige binnenplaats in het Turkse gedeelte van Nicosia

Op het 'Peace' bankjeDe zelfontspanner van de Iphone doet zijn werk. Resultaat: allemaal spontane foto's!
Een schattig oud deurtje in Turks Nicosia.

Hoe cute zijn deze lantaarntjes in dit straatje!?

Kiekeboe!


Sapjes drinken bij Inga's Veggie Garden.Heerlijke dipjes en mezze bij Valtou Rigani, een super leuke hotspot in Nicosia.

Bruschetta aubergine, zooo lekker!

Dit was ons eerste dagje in Nicosia. Ben jij benieuwd naar de rest van de dagen? Houd dan onze blog in de gaten want we zullen de hele week photodiary's plaatsen!

Liefs,

Robin & Naomi

1 opmerking:

  1. Hallo lieve meiden dat zit weer helemaal goed jullie beide bij elkaar, wat een leuke foto,s weer en een leuke blog .Ik wens jullie beide een fijne week bij elkaar en genieten hoor Liefs en een dikke kus Oma.

    BeantwoordenVerwijderen