Zoete aardappel
Zoete aardappels zitten bomvol vitamine A (voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en ze hebben maar liefst 1,5x meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Verder bevatten ze veel minder koolhydraten in vergelijking met normale aardappels en juist meer vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten.NODIG:
- 200 gram kruimige (zoete) aardappels
- 500 gram maïs (vers, uit blik of diepvries)
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 150 gram waterkers of spinazie
- 4 stengels bosui
- 1 liter kruidenbouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels olijfolie
HOE:
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een soeppan. Snijd de rode peper fijn en pers de tenen knoflook uit. Fruit de maiskorrels samen met de knoflook en peper.
- Schil de aardappels en snijd in blokjes. Bak samen met de kurkuma kort mee.
- Blus af met de bouillon en breng de soep net onder het kookpunt. Laat 15 een kwartiertje koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bosui fijn. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een klein handje waterkers of spinazie, een druppel extra vierge olijfolie en wat fijngesneden bosui.
Eetsmakelijk!
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten