maandag 12 december 2016

Gezonde soep: Tomaten-vijgsoep


Deze zoete tomatensoep at ik vorig jaar tijdens mijn yoga retreat op Ibiza. Een soep die ik echt meteen heel lekker vond en waar ik heel graag het recept van wilde. Het is een volle, door de vijgen gezoete tomatensoep vol met verwarmende specerijen zoals kaneel en gember. Vijgen bevatten veel vitamines en mineralen en veel vezels (voor een goede darmwerking). Zo bevat een vijg kalium, calcium, mangaan en verschillende B vitamines. Een leuke manier om vijgen eens op een andere manier te verwerken is door ze in deze soep te gebruiken!


NODIG ( voor 10 personen):
  • 2 rode paprika’s
  • 140 gram gedroogde vijgen
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 2 blokjes gember
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 650 mililiter tomatenpassata
  • 650 mililiter heet water
  • 2 eetlepel kokosbloesemsuiker

HOE:
  • Week de vijgen in 550 mililiter water. Houd het water apart en gebruikt voor de soep.
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Snijd de uien, knoflook en gember fijn. Verhit deze op laag vuur tot ze glazig zien.
  • Snijd de paprika’s in stukken en voeg bij de uien en knoflook en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de kruiden toe en bak mee tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg dan ook de tomatenpassata , heet water, de kokosbloesemsuiker en de gedroogde vijgen en hun weekwater toe.
  • Kook het 20 á 25 minuten tot de vijgen zacht zijn geworden.
  • Haal de pan van het vuur af en haal de kaneelstokjes uit de pan. De laurierblaadjes kun je in de pan laten.
  • Pureer de soep glad. Je kunt meer water toevoegen om de soep te verdunnen.
  • Serveer met een stukje gedroogde vijg, wat rucola en een drupje goede kwaliteit olijfolie.

Liefs,

Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen