zondag 4 december 2016

#27 Persoonlijk Photo Diary: Kookworkshop Ibiza


We zijn alweer even terug in Nederland maar willen jullie toch nog even mee laten genieten van onze geweldige tijd in Ibiza. Vier dagen lang hebben wij een Mediterrane kookworkshop gegeven in een prachtige villa in de bergen tussen Sant Miguel en Port de Sant Miguel. Het was een onwijs avontuur, een geweldige ervaring en iets wat we nog veeeel vaker willen gaan doen. Samen met een groep van zes lieve vrouwen hebben we vier dagen ontzettend lekker gegeten van door hun zelfgemaakte mediterrane gerechten. Zo genoten we van een Spaanse maaltijd, een Italiaans diner en maakten we zelf verschillende mediterrane tapas. We hebben ontzettend veel leuke foto's gemaakt en willen jullie daarom aan de hand van deze foto's laten zien hoe onze dagen eruit zagen. Veel kijkplezier!


Met beide handbagage en 2 extra koffers vol met eten vertrokken we naar Ibiza. We hadden wat dingen meegenomen zoals lange vingers enz. omdat je die daar bijna niet kunt vinden. 

Wij zijn er klaar voor! 

De moeders mochten ook mee. Zij hebben ons veel geholpen met het doen van de boodschappen en het opruimen van de bende! Super lief en we zijn ze heel dankbaar. Hier chillt Naomi's moeder, even voor de foto, voor een van de appartementjes. 

Robin's moedertje! 

Onze moeders landden een dag nadat wijzelf waren aangekomen op Ibiza. Wij haalden ze op, als verassing, en we maakten een lekker ontbijtje voor ze klaar. 

Ons domein tijdens de workshops. Het was helaas best wel fris om buiten te koken. Gelukkig konden we er wel elke keer beginnen, maar meestal kookten we toch binnen. 

Boodschappen! Je ziet het niet, maar we zaten bijna met onze benen in onze nek omdat we ZOVEEL boodschappen moesten halen! 

Dit is slechts een deel van alle tassen! Tassen vol met groenten, fruit en verse kruiden. O en liters water! 

Koelkast gevuld!

De tafel waar we elke avond aan dineerden! 

Fruitmand gevuld! Wauw, hadden we altijd maar zo'n gevulde fruitmand. Alles is opgegaan, behalve wat mandarijnen en bananen. 

De eerste deelneemster ophalen bij het vliegveld! 

Het ontbijtje de volgende dag. Verse broodjes, croissantjes en natuurlijk havermout! Vandaag kwamen ook alle workshopdeelneemsters en was het een drukke dag vol met de laatste boodschappen en voorbereidingen. 

Als welkomstdrankje hadden we een typisch Spaans drankje. 

De prachtige tafel. (Check ook even het uitzicht). Wij zijn er helemaal klaar voor! 

De dames zijn gearriveerd!

De eerste avond hadden wij een menu gemaakt. We kozen voor typisch Spaanse recepten om in de sferen te komen. Ook was er die avond een wijnsommelier om meer uit te leggen over de wijnen die wij tijdens de workshop gingen schenken. 

De wijnsommelier aan het woord over de bijpassende wijnen!

We maakten onder andere deze kip gesmoord in tijm en venkel. Iedereen was verrast hoe lekker het was!

Als toetje hadden we een typisch Ibizaanse cheesecake genaamd flao met munt en anijs.  

Dag twee was een prachtige dag! We begonnen die ochtend met een lekker ontbijtje. Gosh zo wil je toch elke ochtend wakker worden?

Prachtige uitzichten!

Even een groepsfoto! 

We maakten deze havermout met kaneel, appel, lijnzaad en een vijg.

Natuurlijk mag er geen groene smoothie ontbreken voor de vitamientjes!

Het andere ontbijtje was een bakje Griekse yoghurt met banaan, druiven en huisgemaakte granola!

Na het ontbijt was iedereen vrij om te gaan en staan waar ze wilden. Om 16:00 uur verzamelden we om de workshop te beginnen! We begonnen de Italiaanse avond met een lekkere bruschetta met tomaat.

De dames genoten ondertussen ook nog van het heerlijke zonnetje!

De workshop kon beginnen! Even gek doen met wat producten uit de keuken voor de foto!

De dames hebben er in ieder geval zin in! 

We konden heerlijk beginnen in de buitenkeuken. Natasja & Kim begonnen aan de Osso Buco. 

De andere dames begonnen in de binnenkeuken.

Een schaaltje vol met verse tomaten!

Na een aantal uren in de keuken gestaan te hebben was het zover: Het Italiaanse diner kon beginnen! 

Risotto Milanese, Aubergine-rolletjes met ricotta en arrabiatasaus en Ossobuco. Wat heerlijk was het allemaal!

De volgende ochtend kwam de zon op en werden we wakker met dit prachtige ontbijt. 


Vandaag ook weer een heerlijk ontbijtje. Warme applecrumble uit de oven met een plak appelmoescake & vanille-sinaasappel bananenbrood. 

Natuurlijk mocht de smoothie én het verse fruit niet ontbreken. Daarbij ook nog een lekker gekookt eitje voor iedereen. 

Het uitzicht blijft zo prachtig hier, we kunnen wel non-stop foto's maken...

Hier wil je toch gewoon wonen??

Even een leuke foto van ons samen!

En nog eentje!

Vandaag gunden wij onszelf even de tijd om iets voor onszelf te doen, even op pad met de vespa!

We wilden lunchen bij ons favoriete tentje Caos, dus reden naar Santa Eularia. Aangekomen in Santa Eularia zagen we een paadje omhoog naar een klein kerkje en besloten om dit weggetje te bewandelen. Met als resultaat: prachtig uitzicht en een fel schijnend zonnetje in ons gezicht!

Het uitzicht was echt prachtig!


Aangezien Caos dicht was moesten we een ander lunchtentje bedenken. Het werd Ecocentro in Santa Gertrudis. We begonnen met onze favoriete juice: appel, biet, wortel! 

Hier hadden wij zo ontzettend veel trek in. Een heerlijke pizza (met volkorenbodem) met heeeel veel cheese!

De zon scheen en wij genoten volop!

Na de lunch gingen wij snel weer terug naar de finca omdat we nog een leuk welkomsthapje moesten maken. We maakten bladerdeegvlinders met een tapenade van zongedroogde tomaat. 

De tapas-avond kon beginnen! Natasja en Annemarie begonnen met de Spanakopita!

Ook Jolanda en Sharon gingen lekker aan de slag samen. 

De eerste Tapas ronde met heerlijke gerechtjes: Salade met gegrilde aubergine, Spanakopita, champignons met citroen & peterselie en twee heerlijke dips. 


Ronde twee met kleine Empanadas, Spaanse Albondigas en Tortilla met chorizo. 

De aardappel-makreelkoekjes en de risottoballetjes waren ook geslaagd!

Even een groepsfoto aan tafel!

De volgende morgen genoten wij nog even van de laatste prachtige zonsopkomst.
We hadden voor alle deelneemsters nog een super leuke goodiebag. Iedereen kreeg een prachtig schort van Dille & Kamille, onze eigen jaaragenda Gezond & Lekker het jaar rond, een prachtige fles olijfolie van Liquido D'oro, een paar mooie producten van het merk Sal d'ibiza én een klein flesje van de typisch Ibiziaanse drank Hierbas. Tot slot een mooie pollepel én tasje van Can Mont Roca én een waardebon van het geweldige Mediterrane restaurant Oresti's Taverna

Tot slot nog even een groepsfoto met deze ontzettend leuke groep vrouwen!

Wij zijn zo blij en hopen in de toekomst nog vaker een workshop op Ibiza te mogen geven. We houden jullie op de hoogte!

Liefs,

Robin & Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen