zaterdag 29 oktober 2016

Review: Oh my Guts

We kennen inmiddels allemaal de food bezorgingsdiensten als Foodora & Deliveroo. In de Zaanstreek, waar ik woon, was er (naast Thuisbezorgd) nog geen optie om gezonde maaltijden te bestellen die bij je thuis worden afgeleverd. Maaar... nu wel! Want sinds een maand is de Zaanstreek een super leuke 'gezonde maaltijden bezorgdienst' rijker! De maaltijden van Ohmyguts worden vijf dagen per week bij je thuis bezorgd voor mensen in de regio Zaanstad en sinds kort ook in Uitgeest en Heemskerk. Wij hebben Ohmyguts uitgetest en we zijn super enthousiast. De maaltijden zijn vrij van kunstmatige toevoegingen en geraffineerde suiker, dus helemaal puur, we like!





All about happy guts

Ohmyguts is ontstaan vanuit Bente Wayper. Tijdens haar lange reis door Australië kwam zij erachter dat ze in dit land al veel verder waren op het gebied van gezond eten en dat iedereen daar heel fit en gezond was. Ze voelde zich zelf ook veel energieker door de combinatie van bewegen en bewust eten. Ze besloot hier iets mee te doen in Nederland en vloog terug met een overload aan ideeën, inspiratie en enthousiasme. In de zomer van 2016 besloot ze haar liefde voor gezond koken te delen en met deze passie richtte zij Ohmyguts op.


Take away food that feels good

Bij Ohmyguts zijn de maaltijden vrij van kunstmatige toevoegingen, geraffineerde suikers & zoveel mogelijk biologisch. Er wordt gekookt met producten zoals de natuur ze aanbiedt en alle maaltijden worden zorgvuldig uitgebalanceerd zodat elk gerecht voedzaam is en je er genoeg energie van krijgt. De maaltijden kunnen voor 14:00 besteld worden en dan worden ze tussen 16:00 en 19:00 thuis bij je bezorgd. Het menu wisselt om de weken en er is altijd een vlees- en een vega avondmaaltijd, dus voor ieder wat wils. Je kunt bij ohmyguts kiezen uit ontbijt (o.a chia pudding of pompoen-courgette muffins), lunch (o.a shakshuka of zoete aardappel wafels) én diner (bijv. zoete aardappel gnocchi of bloemkoolpizza) en soms hebben ze ook een heerlijk gezond tussendoortje, zoals een bananenbrood. De maaltijden op de site zien er allemaal even lekker uit, de foto's zijn prachtig en de prijzen vallen mee!



Ons oordeel

De maaltijden van Ohmyguts werden netjes en gekoeld bij ons aan de deur bezorgd in een mooie verpakking. Leuk ook dat er altijd een lieve tekst op het tasje staat geschreven. Het enige wat we nog hoefden te doen was de maaltijden opwarmen. Naomi had gekozen voor de zoete aardappel gnocchi met heerlijk citroen gegaarde courgettes en een romige avocado pesto saus. De pesto is gemaakt van hennepzaad en bevat daardoor nog meer goede voedingsstoffen en goede eiwitten. Wow, wat creatief om hier een saus mee te maken. De gnocchi was heerlijk, de saus was vol en romig van smaak. Robin koos voor de skinny kip burger, een burger gemaakt van biologische kip, kwark tzatziki, sla, tomaat op een spelt desem broodje. De tzatziki geeft een lekker Grieks smaakje aan de burger. De burger werd geserveerd met een bietensalade. Ook dit gerecht viel in de smaak bij ons.



Conclusie

De maaltijden van Ohmyguts zijn vers, lekker & gezond. Of je nu wilt ontbijten, lunchen, dineren of snacken, bij ohmyguts zijn er genoeg mogelijkheden. Wij zijn blij dat je nu ook eindelijk in de Zaanstreek gezond eten kunt bestellen. Wil je Ohmyguts eens proeven? Ohmyguts heeft proefdagen op verschillende locaties. Op vrijdagochtend van 08:30 tot 12:00 zijn ze te vinden bij Lijfkracht in Wormer. Hier kun je genieten van een heerlijk Ohmyguts ontbijt proeverijtje. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je vanaf 12:00 genieten van een Italiaanse proeverij bij Wala Lingerie & Mode in Wormerveer.



Liefs,

Naomi

1 opmerking: