NODIG:
- 320 gram gekookte kikkererwten
- 2 kopjes donkere chocolade of 8 el rauwe cacaopoeder
- 4 eieren
- 125 gram honing of agavesiroop
- 1 tl bakpoeder
- 200 gram dadels, ontpit
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kardemom
- 1 theelepel vanille extract
- 2 handen vol pecannoten
HOE:
- Verhit de oven voor op 180 graden Celcius.
- Week de dadels eventjes en haal vervolgens de pitten eruit. Mix de dadels met 60 ml van het weekwater tot een gladde saus.
- Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af met water en laat ze weer goed uitlekken.
- Als je chocolade gebruikt om te smelten , dan moet je dat au bain marie doen (de chocolade in een schaal of klein pannetje in een grotere pan gevuld met water zetten en dit verwarmen).
- Klop de eieren en voeg de kikkererwten en dadels toe. Je zou alles goed moeten kloppen totdat het een erg fijne textuur heeft. Het zal een stuk sneller gaan als je een blender of keukenmachine hebt.
- Voeg het bakpoeder, de kaneel, kardemom, vanille en de honing/agavesiroop toe.
- Voeg tot slot de gesmolten chocola of cacao en de gesneden pecannoten toe.
- Bekleed een cake- of taart of brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg er gelijkmatig over. Garneer eventueel met nog wat pecannoten.
- Bak de brownies voor ongeveer 40-45 minuten in de oven.
Liefs,
Naomi
Dag Naomi, in je ingrediƫntenlijst spreek je zowel over '1 tl bakpoeder' als over '1/2 theelepel bakpoeder'. Zou je kunnen verduidelijken hoeveel jij exact hebt gebruikt?
BeantwoordenVerwijderenDankjewel!
Hallo deze zijn heel lekker,maar mijn zoon gaat ze niet lusten,want de smaak van kikkererwten zit er nog een beetje in.
BeantwoordenVerwijderenOmdat ik geen peakennoten vond,zijn deze er niet in.