NODIG (2 personen):
- 500 gram sperziebonen
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 150 gram volkorenpasta
- 1 blikje tonijn
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Olijfolie / zout / peper
HOE:
- Verwarm een middelgrote braadpan met dikke bodem met een eetlepel olijfolie
- Snijd de ui in stukje en de knoflook fijn. Bak de ui zacht in ongeveer 5 tot 10 minuten en voeg vervolgens de italiaanse kruiden, de chilipeper en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat ongeveer een kwartier zacht pruttelen
- Was de sperziebonen en dop ze. Kook ze vervolgens in ruim kokend water in ongeveer 8-10 minuten gaar.
- Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
- Laat de tonijn uitlekken en voeg deze op het laatste moment mee aan de tomatensaus. Laat kort mee verwarmen.
- Giet de pasta en de sperziebonen af en voeg deze bij de tomatensaus.
- Serveer met edelgistvlokken of Parmezaanse kaas.
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten