vrijdag 29 juli 2016

Gezond recept: Pasta met tonijn en sperziebonen

Het recept voor deze pasta is gebaseerd op het recept van Lekker eten met Linda. Soms heb je niet heel veel in huis nodig om een lekkere pastasaus te maken. Eigenlijk is de basis altijd ui, knoflook en tomatenblokjes of passata. Ook gebruik ik vaak tomatenpuree voor extra smaak. Je laat de saus even trekken, maakt deze op smaak met zout en peper en klaar is kees. Na een paar keer weet je precies wat de hoeveelheden zijn en kun je anderen verassen met jouw signature pastasaus. Vandaag in combinatie met sperziebonen en tonijn!







NODIG (2 personen):

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 gram volkorenpasta
  • 1 blikje tonijn
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Olijfolie / zout / peper

HOE:
  • Verwarm een middelgrote braadpan met dikke bodem met een eetlepel olijfolie
  • Snijd de ui in stukje en de knoflook fijn. Bak de ui zacht in ongeveer 5 tot 10 minuten en voeg vervolgens de italiaanse kruiden, de chilipeper en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat ongeveer een kwartier zacht pruttelen
  • Was de sperziebonen en dop ze. Kook ze vervolgens in ruim kokend water in ongeveer 8-10 minuten gaar. 
  • Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking. 
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg deze op het laatste moment mee aan de tomatensaus. Laat kort mee verwarmen. 
  • Giet de pasta en de sperziebonen af en voeg deze bij de tomatensaus.
  • Serveer met edelgistvlokken of Parmezaanse kaas.

Liefs, 

Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten