vrijdag 22 juli 2016

Gezond borrelhapje: Couscous met bloemkool en za'ataryoghurt

We kennen allemaal wel de standaard borrelhapjes: bitterballen, kaasstengels, een blokje kaas of een plakje worst. Op verjaardagen word je hier vaak mee doodgegooid. Zelf vind ik het veel leuker om creatievere, bijzondere hapjes te bedenken. Dit leuke hapje heb ik eigenlijk niet zelf bedacht maar komt bij mijn lieve zusje vandaan. Ze serveerde dit hapje bij haar diplomeringsfeestje voor haar vriendinnen en het viel in de smaak! Je kunt dit recept natuurlijk ook gewoon maken als avond maaltijd, of als lekkere lunch. Genoeg mogelijkheden, dus snel maken!





NODIG (voor 15 hapjes):
  • 2 rode uien
  • 700 g bloemkoolroosjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • 250 g couscous
  • 300 ml kokend water
  • 15 g munt
  • 250 gerookte kip 
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 1 el za'atar
HOE:
  • Snijd de rode ui in kleine stukjes en halveer de grote stukken bloemkool. 
  • Kook de bloemkool voor een paar minuutjes voor in een pan met kokend water.
  • Verhit de helft van de olie in een hapjes pan en bak de ui, bloemkool en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan zodat de couscous welt. 
  • Snijd de munt fijn.
  • Roer de couscous los. Schep door het groente mengsel en zet het vuur uit.
  • Snijd de gerookte kip in reepjes en voeg toe aan het groente-couscous mengsel.
  • Voeg tot slot de munt aan het mengsel toe en houd nog wat munt over ter garnering.
  • Meng de Griekse yoghurt met de za'atar.
  • Serveer het mengsel in leuke kleine schaaltjes of bootjes (zie foto: deze kun je halen bij de groothandel). Garneer met een beetje munt en een flinke klodder van de za'atar yoghurt.
Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen