NODIG (voor 15 hapjes):
- 2 rode uien
- 700 g bloemkoolroosjes
- 2 tl kerriepoeder
- 2 el olijfolie
- 250 g couscous
- 300 ml kokend water
- 15 g munt
- 250 gerookte kip
- 170 g Griekse yoghurt
- 1 el za'atar
HOE:
- Snijd de rode ui in kleine stukjes en halveer de grote stukken bloemkool.
- Kook de bloemkool voor een paar minuutjes voor in een pan met kokend water.
- Verhit de helft van de olie in een hapjes pan en bak de ui, bloemkool en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan zodat de couscous welt.
- Snijd de munt fijn.
- Roer de couscous los. Schep door het groente mengsel en zet het vuur uit.
- Snijd de gerookte kip in reepjes en voeg toe aan het groente-couscous mengsel.
- Voeg tot slot de munt aan het mengsel toe en houd nog wat munt over ter garnering.
- Meng de Griekse yoghurt met de za'atar.
- Serveer het mengsel in leuke kleine schaaltjes of bootjes (zie foto: deze kun je halen bij de groothandel). Garneer met een beetje munt en een flinke klodder van de za'atar yoghurt.
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten