zondag 1 mei 2016

Healthy hotspot: Café Blossom

Van de zomer zijn wij op zoek gegaan naar de beste ontbijttentjes in Amsterdam. Nu vervolgen wij onze zoektocht naar nog meer leuke ontbijt-hotspots maar zoeken we ze ook in andere steden. Deze keer Café Blossom, een frisse, vrolijke hotspot in Den Haag waar je kunt genieten van een kopje koffie met een stuk home-made taart, een lekker uitgebreid ontbijtje of lunch of een heerlijke high-tea. Een paar weken geleden hebben wij hier genoten van een lekker uitgebreid ontbijt en dit viel zeker niet tegen! Want wat was dit lekker en wat zaten we vol daarna! We werden heel vriendelijke bediend door de eigenaresse en komen sowieso nog eens terug!

Bloeiend, fris & vrolijk

Fris, heerlijk, gezond, home-made en vol passie! Dat is waar Café Blossom voor staat. Dit Café zit nu zo'n 5 jaar in Den Haag en bevindt zich vlakbij het Vredespaleis, op de kruising van de Anna Paulownastraat met de Laan van Meerdervoort.  De producten zijn dagvers, zonder overbodige toevoegingen en waar mogelijk biologisch. Daarnaast worden de ingrediënten  per seizoen uitgekozen en daardoor wordt de kaart iedere keer met veel zorg samengesteld.

'Alles wordt vers gemaakt, van dressings tot cruesli's, we willen alles heel erg bij onszelf houden!'


Weet wat je eet!

Bij Café Blossom vinden ze een goede ontwikkeling dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in wat ze eten. Ze zijn hier daarom ook dagelijks mee bezig. Elke dag op zoek naar de beste koffie, het lekkerste brood, de mooiste groente en fruit en de meest eerlijke vleeswaren. Persoonlijk contact met de leveranciers vinden zij heel belangrijk. Zo komt het brood van Menno, die tien jaar geleden begonnen is met het bakken van echt Frans brood. Dit brood wordt gemaakt zonder toevoegingen met de meest hoge kwaliteit meel uit Frankrijk en een eigen desemcultuur. Handmatig wordt dit brood gevormd en op een stenen vloer oven gebakken. Dit zorgt voor een knapperige, scherpe korst en heel veel smaak. Dit proefden wij zeker! Wat was dit brood lekker!


Ontbijtplankje

Bij binnenkomst zagen wij een te schattig bordje op onze tafel met een berichtje voor ons: 'Welkom Robin en Naomi, wat gezellig dat jullie komen eten, eet lekker!'. Dit vonden wij echt fantastisch, zo origineel en je voelt je gelijk heel erg welkom en thuis. Dit hebben we nog nergens anders gezien!
Wil je ontbijten bij Blossom dan kun je kiezen voor een lekker uitgebreid ontbijtplankje. Je krijgt een plank vol lekkers: een vers gebakken croissantje, brood van Menno met belegen kaas, schouderham en huisgemaakte jam. Daarbij nog een lekker gekookt eitje en een schaaltje yoghurt met vruchten en homemade cruesli. We hebben onze buikjes vol gegeten met dit uitgebreide ontbijt. Het was heerlijk, je proeft dat alles vers is zelf-gemaakt. Wij vonden vooral de eigengemaakte jam heel erg lekker!

Ben jij benieuwd naar deze leuke hotspot? Plan dan snel een bezoekje en geniet ook van zo'n uitgebreid ontbijt of kies voor een lekkere lunch of high-tea.
Café Blossom is open van maandag tot vrijdag van 08:30-17:00 en in het weekend van 09:30-18:00.
Bekijk hieronder nog meer foto's van deze leuke hotspot.

Liefs,

Naomi


2 opmerkingen:

  1. Anneloes van 't Klooster3 mei 2016 om 18:16

    Wat leuk! Dat is bij mij in de straat! Ik loop er vaak langs, maar nog nooit naar binnen geweest! Door jullie blog ga ik er zeker een keer langs!

    BeantwoordenVerwijderen