vrijdag 1 april 2016

Review: Paleo High Tea van Young Voedingsadvies

Via mijn collega Jessica Young, en tevens oprichtster van Young Voedingsadvies, werden we uitgenodigd voor een Paleo High Tea in het centrum van hartje Utrecht. Paleo bakken dus; bakken zonder zuivel, granen en geraffineerde suikers. Ja graag! We waren meteen enthousiast, want met Paleo zijn we nog helemaal niet bekend (en uiteraard houden we ook heel veel van lekkere taartjes!).

Young Voedingsadvies

Met Young Voedingsadvies wil Jessica door middel van verschillende kookworkshops en lezingen mensen inspireren tot een gezondere levensstijl. Zij zelf heeft haar voedingspatroon inmiddels 3,5 jaar geleden om gezondheidsredenen omgegooid. Jessica leeft volgens de 80/20 regel geïnspireerd op de Paleo leefstijl. Door het veranderen van haar voedingspatroon zijn haar gezondheidsklachten verdwenen en heeft ze meer energie gekregen. De recepten op haar website zijn gezond, lekker en makkelijk en gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer. Naast voedingsdeskundige is zij ook gecertificeerd Oerslank Coach.
"Door zo gezond en vers mogelijk te eten kun je het lichaam ondersteunen. Door middel van mijn kennis, passie en eigen ervaring wil ik jou helpen om weer gezond te gaan leven. Dit betekent gezonde voeding, voldoende beweging en een positieve mindset.
Mijn doel is om je weer fit te laten voelen, lekkerder in je vel, een gezond gewicht bereiken, gezondheidsklachten verminderen en uiteraard betere prestaties leveren (op het werk, school, thuis etc.). Balans is wat het lichaam nodig heeft en daarbij help ik als deskundige graag in mee."


Paleo High Tea

In het kort is de Paleo levensstijl gebaseerd op de levenswijze van de jagers en verzamelaars, de oermens. Wanneer je Paleo eet, eet je oervoeding die bestaat uit groenten, vis, vlees, fruit, noten en zaden en eieren. Granen, melkproducten, peulvruchten, geraffineerde suikers en andere toevoegingen worden in deze levensstijl gemeden. 
"Tijdens de Paleo High Tea kookworkshop leer je gerechten zoet te maken. Waarmee? Onder andere door fruit, gedroogde vruchten en honing. Naast zoete gerechten maak je ook hartige hapjes. Wij gaan werken met producten als kastanje,- kokos,- amandel,- en boekweitmeel en zuivel wordt vervangen door notenmelk. Na afloop ga je de hapjes gezamenlijk eten onder het genot van een heerlijk kopje thee (diverse verse theesoorten)."
De Paleo High Tea kookwork vindt plaats op een te gekke locatie in Utrecht! Namelijk in een oude werfkelder aan de Oude Gracht in hartje centrum. Als we aankomen zit de rest van de groep al buiten thee te drinken. We worden welkom geheten door Jessica, krijgen alvast een lekkere mok thee en nemen plaats bij de rest van de groep.

Kokosscones

Bakken zonder granen, zuivel en geraffineerde suikers

Na een korte introductie van Jessica en een voorstelrondje binnen de groep, is het tijd om aan de slag te gaan. Hier houden we van: lekker aan de slag! We worden in tweetallen ingedeeld en krijgen twee recepten toegedeeld. Wij maken een eimuffin met spinazie en uitgebakken spekjes en een brownie van kastanjemeel. Al snel is iedereen aan de slag en klinkt er een vrolijk geklets. Wat heel fijn is, is dat er goed rekening wordt gehouden met de allergie van Robin voor noten en als eerst worden alle notenvrije higt-tea traktaties gemaakt.

Nadat alle recepten zijn bereid, is het tijd om aan tafel te gaan. Als we zijn aangeschoven en met een dampende mok thee voor onze neus zitten, krijgt iedereen de kans om uit te leggen wat er precies gemaakt is. Er is een fijne mix van hartige en zoete hapjes zodat er voor ieder wat wils is. Zo zijn er naast onze brownies van kastanjemeel en de eimuffins: pannenkoekjes van tapioca- en amandelmeel, scones van kokosmeel, appel-banaantaart, chocolademuffins, zelfgemaakte mayonaise en tonijnsalade en een worteltaart. Niemand kan wachten om te proeven en enthousiast worden alle bordjes vol geschept. De hapjes vallen bij iedereen goed in de smaak, maar onze favoriet is toch wel de worteltaart, waarvan er twee stukken naar binnen verdwijnen!

Worteltaart

Conclusie

Met een hoop leuke paleo-proof recepten en kennis over oervoeding in ons achterhoofd gingen we met een goedgevulde goodybag weer naar huis. Genoeg inspiratie dus om thuis lekker aan de slag te gaan! We snappen dat je natuurlijk nu zelf razend benieuwd bent geworden naar oervoeding of één van de leuke workshops die Jessica geeft.

Boek nu een van de workshops met 10% korting o.v.v. de actiecode Three Girls One kitchen (geldig t/m 30 april 2016)!

Neem ook zeker een kijkje op Young Voedingsadvies en bekijk hieronder nog meer foto's van de leuke workshop!

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten