zaterdag 2 april 2016

Gezond tussendoortje: Vegan ontbijtkoek

Ontbijtkoek! Wie kent het niet, besmeerd met een flinke laag roomboter. Wij hadden dit vroeger altijd in huis en ik was in de veronderstelling dat dit een gezond tussendoortje was. Ik nam bijvoorbeeld weleens een 'Snelle Jelle' mee naar school. Ook Sonja Bakker laat in haar dieetboeken zien dat je dit gerust als tussendoortje kunt eten. Maar helaas zit zo'n gemiddeld ontbijtkoekje vol met glucose-fructosestroop, gekarameliseerde suikerstroop en nog meer suikers. Zo gezond is dit dus niet! In deze home-made vegan versie gebruiken we alleen natuurlijke zoetmiddelen, zoals kokosbloesemsuiker en ahornsiroop en daarmee is deze koek vrij van geraffineerde suikers en dus een veel verantwoorder tussendoortje!




NODIG: (voor 1 ontbijtkoek)
  • 200 gram havermeel
  • 200 gram boekweitmeel
  • 300 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 el koek & speculaas kruiden
  • 5 el ahornsiroop


HOE:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediĆ«nten met elkaar tot je een glad mengsel hebt.
  • Vet een cakeblik in met (kokos)olie, gebruik wat cooking spray of leg een vel bakpapier in het cakeblik.
  • Vul het blik met het mengsel.
  • Zet je ontbijtkoek in de oven voor ongeveer 50 minuten.
  • Laat even afkoelen en smullen maar!


Liefs,

Naomi

2 opmerkingen:

  1. Wauw dit klinkt heerlijk en gezond!! Zeker het proberen waard!! Liefs ilona

    BeantwoordenVerwijderen