zondag 1 oktober 2017

Wat eten we vandaag: Italiaanse broccolistamppot met gerookte kip

In samenwerking met Chicks Love Food ontvingen wij van CêlaVíta oma's stamppot aardappelen. Aardappels die allemaal tegelijk gaar zijn en goed te stampen zijn. Deze stamppot met broccoli is op smaak gemaakt met Italiaanse kruiden en verse basilicum. De zongedroogde tomaatjes en gerookte kipfilet geven een lekkere bite. Een lekkere variatie op de traditionele Hollandse stamppot.









NODIG (3 personen):
  • Zak CêlaVíta  stamppotaardappelen á 500 gram
  • 1 flinke stonk brocolli
  • 1 gerookte kipfilet
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • klontje boter
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • handje verse basilicumblaadjes
  • versgemalen zwarte peper / zout

HOE:

  • Kook de aardappels volgens de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe. 
  • Snijd de roosjes van de broccoli af en was grondig. Kook de broccoli in ongeveer 10 á 15 minuutjes gaar. 
  • Snijd de gerookte kip in reepjes en de zongedroogde tomaat in reepjes. Snijd ook de verse basilicum fijn. Meng de kipreepjes, de zongedroogde tomaatjes en de basilicum door elkaar heen. 
  • Vang het kookvocht van de aardappels op. Maak een gladde aardappelpuree met het kookvocht en een klontje boter. Voeg ook de eetlepel Italiaanse kruiden toe en maak op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout. 
  • Giet de broccoli af en stamp deze tot een stamppot met de Italiaanse aardappelpuree.
  • Verdeel de stamppot over de borden en schep hierop het mengsel van de gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en verse basilicum.
Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin en Naomi

* Dit is een gesponsord artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten