dinsdag 9 februari 2016

Gezond ontbijtje: havermoutcakeje met frambozen en blauwe bessen

De laatste tijd merk ik dat ik mijn standaard havermout ontbijtje een beetje saai begin te vinden. Ik eet nu bijna ieder dag een kom warme havermout, vaak in combinatie met peer en kaneel, of met frambozen, bosbessen en rauwe cacao. Op zoek naar iets nieuws met havermout, bedacht ik dit havermoutcakje uit de oven met frambozen en blauwe bessen. Zo leuk om eens iets anders te eten met havermout, want je kunt er alle kanten mee op! Wanneer je dit ontbijtje maakt ruik je hele huis naar kaneel!







NODIG: (voor 1 persoon):

  • 80 ml plantaardige melk
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • een handje (diepvries) frambozen
  • een handje (diepvries) blauwe bessen
  • een eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel lijnzaad/chiazaad 

HOE:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de havermout, melk, ei, kaneel en lijnzaad/chiazaad.
  • Roer de blauwe bessen en frambozen er door.
  • Doe alles in een klein ovenschaaltje
  • Bak in ongeveer 30 minuten gaar
Geniet ervan!

Liefs,

Naomi

4 opmerkingen:

  1. Onwijs goed idee, lijkt me een heerlijke variatie op de havermoutpap, verrukkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze staan bijna in de oven. Wel iets alternatief recept, verhoudingen beetje anders. En ik heb ze in muffinvormpjes gegoten (goed voor drie vormpjes vol). Ben benieuwd. Laat wel even horen of het gelukt is :)

    BeantwoordenVerwijderen