vrijdag 8 januari 2016

Snel recept: Spaghetti met tonijn en rode pesto

Zoals jullie weten houden wij van recepten die snel, eenvoudig maar toch gezond zijn! Dit is weer typisch zo'n recept. Je zet het binnen 20 minuutjes op tafel en daarnaast kost het ook nog eens geen drol! Voor iets meer dan 2 euro per persoon haal je de ingrediënten al in huis.
De romige rode pestosaus matcht perfect bij de tonijn en de verse peterselie maakt het geheel af. Nieuwsgierig hoe je het maakt? Lees snel verder!









NODIG: (voor 2 personen)
- 2 blikjes tonijn (in water)
- 150 g spaghetti (volkoren)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 15 gram peterselie (verse)
- 6 el rode pesto
- 1 el olijfolie
- een scheutje kookroom

HOE:
-
Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijdt de aubergine en courgette in blokjes
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de courgette en de aubergine daarin voor enkele minuten.
- Knip de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.
- Voeg de tonijn, rode pesto en kookroom toe en verwarm de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de spaghetti met de saus en bestrooi deze tot slot met de verse peterselie!
Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

6 opmerkingen: