zaterdag 15 juli 2017

Healthy Hotspot: Studio/K

Studio/K is een bioscoop, café-restaurant en een club/poppodium, en het liefst alledrie tegelijk. Studio/K is gevestigd in het hippe Oost en sinds juni hebben zij een nieuwe kaart met ook vega en vegan keuzes op het menu. Naast het eten kan er ook genoten worden van een bijzondere film, optreden of clubnacht!
Ruled by students

Wij waren er op een zwoele zomeravond en alle tafeltjes op het grote buitenterras waren bezet. Er hangt een gezellige, studentikoze sfeer. Studio/K heeft een heerlijk grote bar. Het is industrieel, maar met een gezellige huiskamersfeer. Het wordt compleet gerund door studenten: van biertjes tappen tot begrotingen maken. Hoe tof!Bij Studio/K kun je van 's middags tot 's avond terecht voor lunch en diner. In de keuken gebruiken ze seizoensgeboden en biologische producten. Op de kaart vind je vis, vlees en vegetarische gerechten. Daarnaast hebben ze ook veganistische maaltijden op het menu.

"Smaak vind je bij uitstek terug in ons restaurant. Ieder seizoen serveren we nieuwe bijzondere gerechten, als het even kan met biologische en duurzame ingrediënten" 

Als voorgerecht hadden we brood met hummus. De hummus was speciaal met vleugje onplaatsbaar kruid. Lekker! Als hoofdgerecht kozen we beiden voor de artisjok. Robin had de vegan versie met aubergine compote, harissa, citroenmayonaise, gepofte aardappel en groene asperges. Naomi koos voor de vega artisjok met aubergine compote, manchegokaas, citroenmayonaise en frites. Erg lekker en origineel. De artisjok plukte je als het ware kaal tot je bij het hart kwam, leuk! Daarnaast had Naomi een heerlijke chocolade ganache met passievruchtijs. Echt een aanrader om te nemen! Het frisse van het passievruchtenijs met het machtige van de chocola combineert heel goed.


Naast het vaste menu hebben ze elke week drie speciale vlees, vis of vega weekgerechten. Studenten krijgen gratis sla en/of bacon/kaas bij hun (vega) studieburger. Na het eten kun je gelijk door naar de film. Ze hebben een speciaal filmarrangement met keuze uit drie weekgerechten en een filmkaartje voor 22,50. In de bioscoop vind je publieksfilms, maar ook art-housefilms. Vet leuk want dan kan je er een heel avondje van maken!

Studio/K is een toffe locatie in Oost met een heel chille kaart met ook vega en vegan opties en genoeg culturele dingen om je avond door te komen. De nieuwe kaart is zeker de moeite waard! 

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten